+ Film

Ha ma még nem nevettél, nézd meg a magyarul halandzsázó cseh színészt!– videó

Vlasta Burian

Vlasta Burian cseh színész focistaként kezdte pályafutását, kilenc év után viszont abbahagyta a versenyszerű sportot, és inkább filmsztárnak állt. A második világháború előtt és alatt számos filmben alakította az ügyeletes komikus szerepét.

Az 1932-ben forgatott csehszlovák Funebrák című film egyik jelenetében Vlasta Burian úgy artikulál és halandzsázik, mintha magyarul beszélne, közben csak utánozza a magyar beszédhangokat és hanglejtést.

Néha belekeveredik a nagy halandzsába egy-egy „nem tudom” is, mindenesetre szórakoztató, ahogy Vlasta Burian „magyarul” pöröl.

A híres cseh színész focistaként kezdte pályafutását, kilenc év után viszont abbahagyta a versenyszerű sportot, és inkább filmsztárnak állt. A második világháború előtt és alatt számos filmben alakította az ügyeletes komikus szerepét.

1944-ig népszerű színházat vezetett, amíg a nácik be nem záratták a cseh nyelvű színházakat. A háború után azzal vádolták, hogy kollaborált a nácikkal, ezért egy időre bebörtönözték és 1950-ig nem is állhatott színpadra. Utána kieengedték, de hivatalosan csak 1994-ben mentették fel a vádak alól, amikor már 32 éve halott volt.

(Forrás: lemon.hu, Wikipedia.org)

1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Tormás Torontál szerint:

    Elég vacak.

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top