+ Irodalom

Ifjúsági író mentette meg a fuldokló kislány életét

nógrádi gergely

Kedden délután a tiszakécskei szabadstrandon Nógrádi Gergely ifjúsági író megmentette egy nyolcéves kislány életét.

Kedden délután a tiszakécskei szabadstrandon Nógrádi Gergely ifjúsági író megmentette egy nyolc éves kislány életét.

A közismert szerző és előadóművész a barátait látogatta meg a kisvárosban, majd feleségével lement a Tisza-partra, hogy megmártózzék a folyóban. Úszott, majd kijött a vízből, és felöltözve már épp indulni készültek, mikor egy nő kezdett sikoltozni a parton, mivel a kislánya, aki nem tudott úszni, a motorcsónakok számára letűzött táblán túlra keveredett, ahol a folyó nagyon hirtelen mélyül. A szemtanúk elmondása szerint a kislány fuldoklott és kapálózott, az édesanyja viszont nem mert a vízbe menni, mivel ő maga sem tudott úszni.

Nógrádi Gergely ekkor ruhástól a vízbe vetette magát, beúszott a kislányért, aki addigra már elmerült a folyóban, és megkeresve őt az erős sodrású vízben, kimentette a gyereket. Mire a partra értek, addigra a kislány apukája is előkerült, így a család együtt mondott köszönetet az írónak, majd miután túljutottak az első rémületen, összeszedelőzködtek, hogy hazainduljanak. Ekkor a kislány még egyszer odament Nógrádi Gergelyhez, és csak annyit súgott neki:

Köszönöm szépen!

A FB-bejegyzéshez, mely hírt adott az esetről, és számos gratulációval, köszönetnyilvánítással lepte meg a szerzőt, Nógrádi Gergő ennyit fűzött:

Kedvesek vagytok, de az égvilágon semmi különös nincs abban, hogy egy kislány után ugrottam a Tiszába. Mindőtök ugyanezt tette volna.

A hozzászólók egyike megjegyezte: valaha ilyen tettért életmentő kitüntetés járt volna. Nógrádi Gergely író, kétgyermekes apuka, aki egyébként a Frankel-zsinagóga kántora, nemrég az észak-angliai Leedsben énekelt, olyan tomboló sikert aratva, hogy ez alkalomból a szaksajtó az európai kántorművészet trónjának jogos birtokosaként nevezte meg.

A tiszakécskei kislány viszont mindig is azt a bácsit fogja látni benne, aki – bár csak átutazóban volt a városban –, bement érte a folyóba és megmentette az életét. Ennél nagyobb kitüntetés pedig aligha érhet bárkit.

1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Kohn Gábor szerint:

    Amikor Balassagyarmaton járt,is csodáltam .mától tisztelem is,végre egy zsidó akiről mindenki,csak szépet mond.Sokáig szeretnénk rá büszkék lenni.

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top