+ Film

Elhunyt Haás Vander Péter

haás vander péter

A szinkronizálásról így mesélt néhány éve: De az igazán nagy öröm számomra az, amikor felhívnak, hogy holnap kellenék hozzá, és kénytelen vagyok idő hiányában nemet mondani, akkor nem mást keresnek gyorsan, hanem megkérdezik, hogy rendben, mikor érnék rá. Ezek nagy dolgok.

Hosszan tartó betegség után, 52 éves korában elhunyt Haás Vander Péter – értesült a Színház.hu.

1989-től, a Színház- és Filmművészeti Főiskola elvégzése után a József Attila Színházban játszott, 1990-ig.

1990-1994 között az Arany János Színház, majd 1994-től a Tivoli Színház színésze volt.

1996-tól, a teátrum megszüntetéséig a Budapesti Kamaraszínházban játszott.

Több mint húsz éve szinkronizált, nagyon sok sorozatban (többek között a a Doctor Who-ban A Doktor, a Dexterben Dexter Morgan, a Lostban Desmond David Hume magyar hangja volt), illetve számos más filmben is lehetett hallani a hangját, itt találsz néhány filmrészletet.

2013-ban az Origónak így nyilatkozott:

Az mindig egy nagy öröm, amikor egy már korábban bejáratott színészhez hívnak. Egyrészt, mert amikor beszélgetek különböző emberekkel, azt hallom, hogy nekik is sokat számít, amikor valakinek a megszokott magyar hangját hallják. Másrészt mert ezeket a színészeket, mint például Tim Robbinst, már megkedveltem. De az igazán nagy öröm számomra az, amikor felhívnak, hogy holnap kellenék hozzá, és kénytelen vagyok idő hiányában nemet mondani, akkor nem mást keresnek gyorsan, hanem megkérdezik, hogy rendben, mikor érnék rá. Ezek nagy dolgok.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top