+ Történelem

100 Lives néven létrehozták az emberiesség díját

100 lives

Elie Wiesel Nobel-békedíjas író és George Clooney amerikai színész vezeti azt a testület, amely dönteni fog egy új, egymillió dolláros humanitárius díj odaítéléséről.

Elie Wiesel Nobel-békedíjas író és George Clooney amerikai színész vezeti azt a testület, amely dönteni fog egy új, egymillió dolláros humanitárius díj odaítéléséről.

Az Aurora-díj az emberiesség felébresztésére (Aurora Prize for Awakening Humanity) nevű díjat évenként fogják odaítélni

annak a személynek vagy csoportnak, amely kockáztatta életét azért, hogy lehetővé tegye mások életben maradását.

A díjat, amelyre szerdától lehet jelöléseket küldeni, a 100 LIVES program társalapítói – Vartan Gregorian iráni születésű örmény-amerikai akadémikus, a New York-i Carnegie Corporation elnöke, Noubar Afeyan, libanoni születésű, örmény gyökerű üzletember, több tucat amerikai biotechnológiai start-up támogatója és Ruben Vardanjan, örmény születésű orosz üzletember, filantróp – hozták létre. Ez a projekt emléket akar állítani azon embereknek és intézményeknek, akik és amelyek a 100 évvel ezelőtti örmény népirtás idején életeket mentettek.

A nyertes jutalma százezer dollár és további egymillió dollár támogatás, amelyet az a jótékonysági szervezet kap, amely például szolgált a díjazott munkájához.

Kevésbé ismert, ám bátor és segítőkész emberekről várunk jelöléseket. Olyanokat akarunk díjazni, akik kockára tették biztonságukat az emberiesség és a felelősségtudat szellemében. Szükség van arra, hogy megismertessük az embereket az ilyen páratlan és váratlan bátorsággal

– idézte Vardanjant a The Daily Telegraph brit napilap.

A világ bármely pontjáról lehet jelöléseket küldeni a 100 LIVES honlapjára. A lehetséges győztes bármilyen területen dolgozhat, a gazdasági fejlesztéstől kezdve a jogon és az államigazgatáson át egészen az oktatásig és a közegészségügyig.

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top