+ Ajánló

Audrey Hepburn-kiállítás nyílik

audreyhepburn

A szelíd, kislányos, ám minden mozdulatában előkelő származását idéző stílusával sikerült belopnia magát a közönség szívébe.

Audrey Kathleen Ruston néven született Belgiumban, Joseph Victor Anthony Ruston és Ella van Heemstra bárónő gyermekeként. Édesapja később anyai nagymamája után Hepburn-Rustonra módosította a nevét.

Audrey első főszerepe Amerikában Ann hercegnő volt a Római vakációban Gregory Peck oldalán. A filmért megkapta a legjobb női főszerepért járó Oscar-díjat. A szelíd, kislányos, ám minden mozdulatában előkelő származását idéző stílusával sikerült belopnia magát a közönség szívébe.

1953-ban megismerkedett Hubert de Givenchy-vel, a divattervezővel, a Sabrina című film forgatásakor, akivel mély barátságot kötött. Audrey lett Givenchy múzsája, ő tervezte a ruháit otthonra és a filmjeihez. Audrey elegáns stílusa az egész világot megihlette, a divat ikonjává vált.

1988-ban az ENSZ Gyermeksegélyezési Alapjának (UNICEF) jószolgálati nagykövete lett, élettársával és John Isaac fényképésszel jártak Etiópiában, Szudánban, Szomáliában, Salvadorban, Hondurasban, Mexikóban, Venezuelában, Ecuadorban, Bangladesben, Vietnamban, Thaiföldön. 1992-ben Szabadság Elnöki Emlékérmet kapott a tevékenységéért.

1993-ban halt meg vastagbélrákban a Genfi-tó melletti házában.

A Nemzeti Arcképtár hatvan felvételt mutat be az 1993-ban elhunyt hollywoodi sztárról. Híres fotósok klasszikus portréi mellett családi fényképek is láthatóak, amelyeket Hepburn fiai bocsátottak a galéria rendelkezésére.

Ide tartoznak olyan ritka, korábban a nyilvánosság előtt be nem mutatott képek, amelyek Hepburn revütáncos fellépésein készültek egy londoni éjszakai klubban 1950 körül. Ezek a fellépések vezették a későbbi sztárt első filmszerepeihez.

Az Audrey Hepburn: Portraits of an Icon című tárlat október 18-áig várja az érdeklődőket a National Portrait Galleryben.

1955 Glamour Magazin, fotó: Norman Parkinson

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top