+ Irodalom

Mi lesz veled, Alexandra?

alexandra

A többség csak találgat, ez most egy új korszak kezdete, vagy csak az agónia meghosszabbítása? Az Alexandra Magyarország egy kis pécsi utcai árusítóhelyből az elmúlt két évtizedben a hazai könyvpiac meghatározó szereplőjévé vált.

Átszervezi bolthálózatát az Alexandra.

A legnagyobb magyarországi könyvesbolthálózattal rendelkező Alexandra az átalakuló vásárlói igényekhez igazodva a következő hónapokban átszervezi bolthálózatát. Tíz plázában lévő bolt megszűnik, ezzel egyidejűleg több helyen a régebbiek helyett új Alexandra könyvesboltok nyílnak.

A kisebb településeken ingyenes házhozszállítás melletti online értékesítésre, a vásárlók egyedi igényeinek kiszolgálására helyezik a hangsúlyt. Az Alexandra az átszervezés után 39 településen megtalálható 61 üzletével továbbra is Magyarország legkiterjedtebb és legnagyobb könyvesbolthálózatát üzemelteti.

Az átalakuló vásárlói igényekhez igazodva átszervezi Alexandra könyvesbolt hálózatát a Rainbow Üzletlánc Kft. A legnagyobb magyarországi könyvkiadással és könyvforgalmazással foglalkozó cég az elmúlt években tapasztalt vásárlói szokások változása alapján 10 plázában működő boltját szünteti meg augusztustól. Az érintett üzletek: Alba Plaza, Csepel Plaza, Duna Plaza, Győr Plaza, Miskolc Plaza, Nyír Plaza, Kaposvár Plaza, Szeged Plaza, Szolnok Plaza, Zala Plaza.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a vásárlók egyre nagyobb arányban választják az online vásárlás lehetőségét, így egyre kevésbé szükséges egy-egy településen több boltot üzemeltetni. Egyes városokban új helyre, akár nagyobb alapterületre költöznek az Alexandra könyvesboltok. Egy kivétellel a megszűnő üzletek helyett minden olyan településen találnak Alexandra könyvesboltot a könyvrajongók, ahol a hálózat eddig is jelen volt. Az átalakítás után 51 vidéki és 10 budapesti, országosan tehát összesen 61 könyvesboltban, több mint 30 ezer négyzetméteren várják a megszokott széles kínálattal a vásárlókat Alexandra márkanév alatt.

Szabó Tünde, az Alexandra könyvesboltokat üzemeltető Rainbow Üzletlánc Kft. ügyvezetője elmondta, hogy az átszervezés után még nagyobb erővel koncentrálhatnak a náluk megszokott széles könyvkínálat további bővítésére, a vásárlóközönség minél jobb kiszolgálására. Ennek keretében az Alexandra hamarosan új arculattal, megújult honlappal jelenik meg, és további újításokat is tervez. A változások hatására az ügyvezető szerint tovább bővülhet az üzletek forgalma, valamint erősödhet piacvezető pozíciója.

A cég a jövőben még nagyobb hangsúlyt helyez az online értékesítésre és a vidéki elérésre. Ennek érdekében az interneten rendelt könyvek házhoz szállítása 2015. augusztus 1-től ingyenes lesz azokon a településeken, ahol nincs Alexandra könyvesbolt, így az online rendelt kiadványok Alexandra boltban történő átvétele nem megoldható. Ez az újítás egyedülálló a hazai piacon. Az Alexandra, mint a legnagyobb vidéki eléréssel rendelkező könyvforgalmazó ezzel a lépéssel is szeretné könnyíteni a széles könyvválasztékhoz történő hozzáférést a legkisebb településeken is.

Az Alexandra Magyarország piacvezető könyvkiadó és könyvforgalmazója. Egy kis pécsi utcai árusítóhelyből az elmúlt két évtizedben töretlen fejlődéssel a hazai könyvpiac meghatározó szereplőjévé vált. Kiadócsoportként 9 könyvkiadó megjelenéseit menedzseli, portfóliójával lefedve a műfajok teljes spektrumát. A társaság a hazai piac legnagyobb és legkiterjedtebb kiskereskedelmi bolthálózatával rendelkezik. A hangulatos kisboltoktól a többszintes, nagy könyvesházakig többféle üzlet is megtalálható a portfóliójában.

A hálózat büszkélkedhet nemcsak a legnagyobb vidéki lefedettséggel, hanem a legnagyobb alapterületű magyar könyvesboltokkal is (Nyugati tér, Corvin Plaza, Károly körút, és a hálózat ékköve az Andrássy úti Párizsi Áruház). Nagykereskedelmi tevékenysége során a társaság több mint 700 kiadóval áll közvetlen kapcsolatban, többnek kizárólagos forgalmazója. Partnereit az ország legnagyobb könyves raktárbázisával szolgálja ki, ahol több mint 60 ezer féle könyvet tart készleten.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top