Hírforrás

Elhunyt Bachman Zoltán, a Nemzet Művésze

bachmen

Bachman Zoltán Kossuth-, Steindl-, Ybl-, Pro Architectura-, Szent-Györgyi Albert-, Princz Gyula és Prima Primissima díjas építész volt.

2015. július 2-án 70 éves korában elhunyt Bachman Zoltán.

Bachman Zoltán Kossuth-, Steindl-, Ybl-, Pro Architectura-, Szent-Györgyi Albert-, Princz Gyula és Prima Primissima díjas építész volt. Pécs építészetének és örökségvédelmének meghatározó alakja távozott. Ő tervezte többek között a pécsi Dóm Múzeumot, az Expo Centert, valamint a PTE Szentágothai János Kutatóközpontot. A pécsi Ókeresztény Mauzóleum – mely 2000-ben világörökségi diplomát kapott – helyreállítása országosan ismertté tette nevét, -számolt be róla a bama.hu .

Bachman Zoltánnak komoly érdemei voltak a pécsi építészoktatás megszervezésében, a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Karán működő Breuer Marcell Doktori Iskola létrehozatalában meghatározó szerepet játszott. Hét Junior Prima díjas hallgatót nevelt ki.
Az elhunytat a Pécsi Tudományegyetem és a PTE Műszaki és Informatikai Kara saját halottjuknak tekintik, és megrendülten osztoznak a család fájdalmában

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top