+ Design

Anton Molnár kiállítás nyílt Sanghajban

anton molnar

A kiállított tárgyak közt csendéletek, portrék és két, a művész által dekorált, többek között kínai jegyeket és a kecske évének szimbólumát is viselő Louis Vuitton bőrönd is helyet kapott.

A Képző és Iparművészeti Szakközépiskolában festő szakon végzett 1976-ban, majd a Szépművészeti Múzeum-ban dolgozott, míg fel nem vették a Képzőművészeti Főiskolára, ahol 1983-ban diplomázott festőművészként. 1986-ig a főiskolán maradt mesterképzésen. Ebben az évben az ENSZ grafikusi megbízatást ajánlott fel neki Genfben, majd két évvel később Párizsban telepedett le, de hazáját nem felejtette el.

Anton Molnár meglátja az egyszerű tárgyakban a tökéletességet. Szinte fotó hűséggel mintázza meg a témát, legyen az saját cipője, vagy kalapja. Sajátos szögben fogja meg a tárgyat, hogy élesen, és furcsa szögben essen rá a fény. Ez a sajátos nézőpont titokzatosságot kölcsönöz a hétköznapi használati eszközöknek, és az aprólékos kidolgozás hiperrealista magasságokba emeli azokat.
Anton Molnár nem csupán festőművész, hanem fotóművész és grafikus művész is egyben. A fényképezőgép gyakran visszaköszön festményeiben, a festőművész a gépével egy tárgyról tükröződik vissza.

Teltházas közönség előtt nyitott meg Anton Molnár magyar festőművész kiállítása Sanghajban, ahol kifejezetten a kínai közönség számára készült alkotások is bemutatkoztak, -írja az ujszo.hu.

A világszerte több, mint hetven nagysikerű kiállítást maga mögött tudó, világhíres művész 18 képpel érkezett a kelet-kínai metropoliszba. A helyi idő szerint péntek este megnyílt tárlat június elejétől utazik Kínában, a közép-kínai Csungking és Peking után került Sanghajba – mondta az MTI-nek a helyszínen Erdész László galériatulajdonos.

A kiállított tárgyak közt csendéletek, portrék és két, a művész által dekorált, többek között kínai jegyeket és a kecske évének szimbólumát is viselő Louis Vuitton bőrönd is helyet kapott.

A sanghaji főkonzulátus, a pekingi magyar kulturális intézet, az Erdész Galéria és a sanghaji Johnny Walker House együttműködésével megvalósult kiállítás megnyitóján az Ázsiában rendszeresen kiállító művész az MTI-nek úgy fogalmazott: először mutatkozik be a szárazföldi Kína terü
letén, ahol nyitottan és elismerően fogadta alkotásait a közönség, amit a megnyitó sikere is jól mutatott.

Az eseményen leplezték le a Tribute to Johnny Walker című képet, mely állandó jelleggel is Sanghajban, a kiállításnak helyt adó Johnny Walker házban marad.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top