+ Irodalom

Tragikus hirtelenséggel elhunyt Benkő Krisztián

benkő krisztián

Benkő Krisztián az internet-generáció aktív tagja, 2008 óta a kommunikációjában és művészi projektjeiben fontos szerepet tulajdonít a Facebook adta lehetőségeknek.

Tragikus hirtelenséggel elhunyt Benkő Krisztián irodalomtörténész, esztéta, műfordító. Idén decemberben lett volna 36 éves.

A miskolci Földes Ferenc Gimnáziumban érettségizett, majd 1998-2003 között az Eötvös Loránd Tudományegyetem magyar és összehasonlító irodalomtudomány szakán diplomázott. 2009-ben szerzett doktori (PhD) fokozatot, azóta szabadfoglalkozású publicista, műfordító és projekt/performansz művész.

2003-2004-ben tíz hónapot az Edinburgh melletti Carberry Tower keresztény közösségben töltött önkéntesként. 2007-ben öt hónapot Sienában és Firenzében tanult Erasmus-ösztöndíj keretében. 2009-2010-ben három hónapig az oroszországi Nyizsnyij Novgorodban dolgozott önkéntesként (EVS) egy fogyatékosokat segítő szervezetnél.

Az internet-generáció aktív tagja, 2008 óta a kommunikációjában és művészi projektjeiben fontos szerepet tulajdonít a Facebook adta lehetőségeknek.

Benkő Krisztián weboldala.

1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Erzsébet szerint:

    Nyugodjon békében.

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top