+ Irodalom

Visegrádon táborozhatsz a fiatal írókkal!

FISZ tábor

Az ötnapos irodalmi rendezvény ebben az évben is számos szakmai programot és újdonságot tartogat: Dragomán Györggyel, Markó Bélával, Péterfy Gergellyel és Szilasi Lászlóval zajlanak a délutáni nagybeszélgetések.

2015. július 18. és 22. között a Fiatal Írók Szövetsége negyedik alkalommal rendezi meg nyári táborát Visegrádon.

Az ötnapos irodalmi rendezvény ebben az évben is számos szakmai programot és újdonságot tartogat: Dragomán Györggyel, Markó Bélával, Péterfy Gergellyel és Szilasi Lászlóval zajlanak a délutáni nagybeszélgetések.

A FISZ táborok célkitűzése, hogy évről évre valami újjal várja az érdeklődőket, éppen ezért a szervezők folyamatosan alakítják a tábor programstruktúráját.

Az eddigiek alapján jól bevált módon több, kisebb csoportban műhelymunka zajlik. A kritika műhely vezetője Szilágyi Zsófia, a prózáé Bartis Attila és Hermann Zoltán, a líráé Sopotnik Zoltán és Csehy Zoltán, míg a műfordító műhelyé Gerevich András lesz. Az eddigiektől eltérően azonban rövidebb időre mindegyik műhelynek lesz egy-egy meghívott vendége, így Elekes Dóra, Farkas Welmann Éva, Lanczkor Gábor, Nagy Koppány Zsolt, Szabó T. Anna és Tompa Andrea is részt vesznek majd.

Kora délelőtt proszemináriumok zajlanak, melyeken az irodalmi élet mindennapjairól, működéséről Kollár Árpáddal és Mészáros Mártonnal beszélgethetnek az érdeklődők.

Bemutatkoznak a FISZ elsőkönyvesek (Bödecs László, Fekete Anna, Juhász Tibor, Szendi Nóra), új köteteiről kérdezzük Borbély Andrást, Farkas Arnold Leventét és Kalapos Évát.

Hétköznapi feminizmus címmel Hermann Veronika, Kiss Noémi és Réz Anna Antal Nikolettel beszélgetnek a tudományban és a mindennapokban megjelenő gender-kérdésekről.

Eredményt hirdet a FISZ alkotói pályázatának zsűrije (Fráter Zoltán, Kabai Lóránt, Nyerges Gábor Ádám, Urfi Péter), és fellép a kortárs magyar színház egyik legeredetibb formációja, a Dollárpapa Gyermekei. Levezetésként esténként Panda, az Óperentzia, Ozmo, a Lone Waltz Records, Cyborg Templar, Kalapos Éva és Hermann Zoltán zenélnek; a vasárnapi lecsófőzés apropóján pedig bemutatjuk a Szépirodalmi Figyelő gasztronómiai számát is.

Jelentkezési lap és további információ letölthető a fiatalirok.blog.hu oldalról vagy a FISZ Facebook-oldaláról.

FISZtábor2015_programplakát

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top