+ Természet

Teleki Géza élete végéig harcolt az állatkísérletek ellen

jane

Felavatták Teleki Géza antropológus, főemlőskutató emléktábláját a Fővárosi Állat- és Növénykert Emberszabású Majmok Házában.

Felavatták Teleki Géza antropológus, főemlőskutató emléktábláját a Fővárosi Állat- és Növénykert Emberszabású Majmok Házában.

Az eseményen részt vett Jane Goodall főemlőskutató, az ENSZ békenagykövete is, akivel Teleki Géza csaknem 50 éven át dolgozott együtt a csimpánzok és a természet megmentésért.

Teleki Géza az elsők között csatlakozott Goodallnak a Gombe Nemzeti Parkban végezett kutatásaihoz, segítette és formálta az ott folyó munkát. Egész életét a csimpánzok szolgálatába állította, és azt vallotta, hogy az állatok és a növények megmentéséhez az emberi érzéseket kell „mozgósítani”. Önmagát nem tudósnak, hanem természetvédőnek tartotta. Egyik legnagyobb érdeme, hogy megalapította Sierra Leone első nemzeti parkját a ma is látogatható Outamba-Kilimi Nemzeti Parkot.

Teleki élete végéig szövetségese maradt Jane Goodallnak az állatkísérletek elleni harcban, és jelentős érdemei vannak abban is, hogy a csimpánzok veszélyeztetett helyzetét nemzetközileg elismertté tette.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top