+ Film

Francia szexfüggőket hozott hazánkba a közmédia!

Szex, szerelem, terápia

Végy egy középszerű romantikus filmet, adj hozzá pár bugyuta, szexes poént, és már kész is a francia limonádé! Jobb, ha gyorsan megiszod, legalább túl vagy rajta! Megnéztük a Szex, szerelem, terápia című filmet.

Srácok, csináljunk egy könnyed, romantikus vígjátékot. Tegyünk bele egy-két ismert színészt, sok szexuális utalást, és egy kis meztelenkedést. Úgy is nyár van, a nézők majd elszürcsölgetik ezt a limonádét.

– valami ilyesmit mondhatott Tonie Marshall, a Szex, szerelem, terápia rendezője és forgatókönyvírója, amikor kiötlötte a filmet. A francia rendezőnő a Vénusz Szépségszalonnal 2000-ben négy Cézár-díjat is bezsebelt. Na, de miről is szól legújabb alkotása?

A szexfüggő Lambert (Patrick Bruel) úgy dönt, erőt vesz magán, és távol tartja magát az efféle testi örömöktől, közben pedig páros házassági párterapeutaként kezd dolgozni. Egy napon a dögös Judith (Sophie Marceau) jelentkezik hozzá asszisztensnek, aki azonnal rá is startol a férfira. Az oktondi Lambertnek nem lenne ellenére a dolog, de tartja magát elhatározásához, ezért folyamatosan visszautasítja a szexuálisan túlfűtött Judithot, akinél ez csak olaj a tűzre. Közös párterapeutai munkájuk során folyamatosan civódnak, miközben bizarr párok furcsa kapcsolati problémáit próbálják megoldani.

Szex, szerelem, terápia

A június 18- án az MTVA jóvoltából bemutatott Szex, szerelem, terápia próbál mézes-mázos lenni, ám mégis ízetlen marad, mint romantikus film. Vígjátékként sziporkázni akar, de az ezerszer elsütött, tipikus szexes poénok nem nyírják ki a rekeszizmainkat. Egy nemi szervét mutogató férfin például nem tudunk őszintén kacagni, akárhogy próbáljuk. Néha azért csak felkuncogunk, de jóval többször nézünk rá óránkra, hogy pontosan mennyi ideig is kell még ebben a székben ücsörögnünk. Az alkotás körülbelül a háromnegyedénél belassul, és elkezdi komolyabban venni saját magát, de ettől sem esünk hasra. Sophie Marceau és Patrick Bruel hozza a kötelezőt, a színészi játékukra nem lehet panasz, ám a középszerűségtől ők sem tudják megmenteni a filmet. Merthogy a Szex, szerelem, terápia egy középszerű romantikus film és egy nem túl erős vígjáték egyvelege.

Szex, szerelem, terápia

Tonie Marshall igyekezett belevinni egy kis furfangot az alkotásba: Judith egyszer teljesen meztelen férfiakat lát az utcán sétálni, máskor pedig minden ember félig állatként jelenik meg előtte. Ezek a vizuális megoldások adnak némi ízt az amúgy teljesen felejthető filmnek, ezért sokkal bátrabban is adagolhatta volna őket. De nem tette, ezért a 88 perc után nekem annyi maradt meg a filmből, hogy Patrick Bruelt is Schnell Ádám szinkronizálta, ahogy a Family Guy híres kutyáját, Brian Griffint is.

A Szex, szerelem, terápia olyan, mint egy könnyed, nem túl ízes limonádé: a nagy hőségben elviselhető, nem fog a fejünkbe szállni, nem árt meg, de valószínűleg nem fizetünk be rá még egyszer.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top