+ Irodalom

Odaítélték az első Frusztrált Író Ösztöndíjat, amely egyiptomi utazással jár

hegedűs ágota

A Frusztrált Író Ösztöndíjat, mely egyhetes nyugodt alkotásra ad lehetőséget az egyiptomi Alexandriában 2015-ben a zsűri szavazásán egyszerű többséggel Hegedűs Ágota nyerte.

A Frusztrált Író Ösztöndíjat, mely egyhetes nyugodt alkotásra ad lehetőséget az egyiptomi Alexandriában 2015-ben a zsűri szavazásán egyszerű többséggel Hegedűs Ágota nyerte.

A magyar közállapotokra való tekintettel, Jászberényi Sándor a külföldi kiadásai szerzői jogdíjának összegéből egy évente kiosztott díjat hozott létre, ez a ‘Frusztrált Író Ösztöndíj’. A nevet Györffy Ákos költő adta.

Az évente kiadott ösztöndíj egy hét nyugodt alexandriai alkotómunkát kínál fel magyar nyelven író alkotóknak. A nyertes pályázó repülőjegyet kap Egyiptomba (Budapest-Kairó, Kairó-Budapest), szállást és étkezést egy hétre Alexandriában 2015 Augusztusában. (Vízum a reptéren igényelhető)

Pályázat zsűrije: Kőrösi Zoltán, Péterfy Gergely, Gerlóczy Márton, Matt Henderson Ellis és Kálmán Gábor írók, illetve Pál Dániel Levente költő.

Hegedűs Ágota Székesfehérváron született 1966-ban. Marketinggel és Stott Pilatessel foglalkozik civilben. Az írással viszonylag későn találkozott, elvégezte a Magyar Íróakadémia szépíró kurzusát. Verseket, és rövidprózákat ír, több országos pályázatot nyert, versekkel, és helyszíni tudósítással.

Kukorelly Endre, Marno János és Turczi István vezette írószemináriumok határozzák meg az írói vonalat.

Publikál az ÉS-ben, Kalligramban, Műút-ban, Parnasszusban, valamint online felületeken. Tárcanovelláit a Műút 2013-ban indult online felülete közölte havi rendszerességgel.Recenziókat, tudósításokat, kritikákat is ír. Az Irodalmi Sátor alapító tagja .

1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Rakéta szerint:

    Komoly díj egy komoly írónak.

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top