+ Életmód

Antwerpen-ben külön közlekedési sáv jár az sms-t író gyalogosnak!

sms

Ideiglenesen külön sávot festettek fel a belga Antwerpen belvárosában a séta közben sms-t vagy okostelefonon más szöveges üzeneteket író gyalogosok számára!

Ideiglenesen külön sávot festettek fel a belga Antwerpen belvárosában a séta közben sms-t vagy okostelefonon más szöveges üzeneteket író gyalogosok számára!

A külön sáv indoka szerint kevesebb eséllyel ütközhetnek másoknak, ritkábban kerülhetnek veszélybe figyelmetlenségük miatt – írta a BBC.

A kezdeményezés egy helyi telefonboltból indult. A Mlab elnevezésű antwerpeni üzlet szerint a mobiltelefonok tekintélyes része a séta közben írt üzenetek miatt törik darabokra.

Miközben SMS-t írsz vagy Whatsapp-üzeneteket küldözgetsz a barátaidnak, valószínűleg úgy sétálsz át az utcákon, hogy nem figyelsz a körülötted lévő dolgokra, csak arra, mi történik a képernyőn. Bebizonyosodott, hogy számos alkalommal az SMS-ezés miatt ütköztek a járókelők más gyalogosokkal vagy oszlopokkal. Életveszélyes is lehet a képernyőre irányuló kizárólagos figyelem, például ha valaki nem néz körül, mielőtt átmegy az úttesten.

Noha a felfestett sávok egyelőre ideiglenesek, a város szerint elképzelhető, hogy a jövőben véglegesíthetik őket.

Becslések szerint nagyjából 7,5 milliárd mobiltelefon található szerte a világon, a szám magasabb a Föld népességének 7,2 milliárdra becsült jelenlegi létszámánál.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top