+ Életmód

Forradalmi ötlet szüntetheti meg az utcai baleseteket

Belgiumban megunták az egyre sűrűbben előforduló utcai bosszankodást a telefonjukba bújó járókelők miatt. A megoldás egyszerű, és, na jó , még nem nem biztos, hogy nagyszerű.

Belgiumban, pontosabban Antwerpenben már nem kell azon aggódni, hogy a telefonunkat bújva beleütközünk valakibe az utcán. És persze bosszankodni sem kell többet a sehallselát okostelefonozók miatt. Hogyan érték el mindezt? Úgy, hogy kijelöltek egy úgynevezett telefonozósávot az utcán.

Arról egyelőre nincsenek információink, hogy mennyire vált be az öltlet, mert a képek tanúsága szerint van aki egyszerűen tudomást sem vesz az új közlekedési szabályokról, és vagy a kijelölt sávon kívül telefonozik, vagy telefon nélkül lép be a telefonzónába.

A másik fontos kérdés, amire úgy tűnik ez a ötlet sem ad megnyugtató választ: mi van ha két telefonozó sétál egymással szemben szabályosan a számukra kijelölt sávban? Melyiküknek kell elsőbbséget adnia, ha egyáltalán észreveszik egymást? Modern hétköznapjaink sürgős választ követelő problémája ez.

Forrás: boredpanda.com

Forrás: boredpanda.com

1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Gál Mátyás szerint:

    Egyszerű blokkoló szerkezettel leállítja a hívást ha gyalog átkelőhöz érsz !!
    Autóba meg csak a járműhöz csatlakoztatva lenne térerő! ( blokkolva a légtér )
    Sokkal kevesebb lenne a baleset! Ha már nincs kultúra ebben a témában sem !

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top