+ Ajánló

Oscar-díjassal indítja a Múzeumok Éjszakáját a Ludwig Múzeum

ludwig múzeum

Az áprilisban nyílt, és hatalmas érdeklődés mellett zajló, Zsigmond Vilmos fotóművészeti munkásságát először bemutató tárlat június 21-éig látogatható.

A múzeumi fesztivál hétvégéjén záró, Fényképezte Zsigmond Vilmos című kiállítás eseményei mellett – ahol az Oscar-díjas, magyar származású operatőrrel is találkozhat a közönség – számos izgalmas társművészeti programmal várja az éjszakai kalandozásra vágyókat a Ludwig június 20-án.

Az áprilisban nyílt, és hatalmas érdeklődés mellett zajló, Zsigmond Vilmos fotóművészeti munkásságát először bemutató tárlat június 21-éig látogatható. Ebből az alkalomból az Egyesült Államokban élő operatőr a Múzeumok Éjszakáján 17 órakor tart dedikálással egybekötött közönségtalálkozót a múzeum első emeleti kiállítóterében. Ezt követően 18 órakor Puzsér Róbert filmkritikussal, 20 órakor Ritter Doron fotóművész-operatőrrel járhatjuk körbe a kiállítást, aki ezt követően a kiállítás kurátorával, Tomas Opitz-cal beszélget.

ludwig múzeum

A nemrég nyílt, a Ludwig Múzeum orosz és ex-szovjet anyagából válogató Vörös Horizont című kiállításban a Vostock című orosz tematikájú rádióműsor házigazdái, Faludi Julianna és Kemény Vagyim szociológusok tartanak teázással egybekötött tárlatvezetést, ezt követően a Nemzeti Filharmonikusok adnak kamarakoncertet, illetve a kiállítótérben megtekinthető az Assza című, ma már kultikus szovjet-orosz filmalkotás is.

Zenei programokban sem lesz hiány a rendezvényen, hiszen a Ludwig 25 – A kortárs gyűjtemény című gyűjteményi kiállításban 22 órától a debütáló lemezével nemrég jelentkező, kortárs jazz-funkot játszó budapesti klubzenekar, az Amoeba ad koncertet, míg a teraszon 21 órától az Irie Maffiából ismert Élő Márton és a Magyarországon élő, ghánai MC, M3nsa új elektronikus világzenei projektje, a RedRed mutatkozik be. A földszinti Átriumban egész éjjel szól a Müpa Jazz Lounge programja: az Enyedi Sugárka Jazz Tett, a Márkus Luca – Gányi Miklós Duó és a Birta Miki – Fonay Tibor Duó feat. Koós-Hutás Áron koncertjeit élvezheti a közönség.

ludwig múzeum

Az első emeleti előadóteremben 21 és 22 órakor tekinthető meg Révész László László videóművész és a Karkade Company artista performansza, amely egy csetlő-botló budapesti nyomozó kalandjait mutatja be zene és zörejek, képek és mozgás segítségével.
A hajnal egy óráig tartó programban – amely a belvárosból múzeumi buszjárattal is megközelíthető – természetesen izgalmas játékok, fotóművészeti alkotóműhely, olvasósarok, kvízjátékok és egyéb művészeti programok is helyet kapnak, amelyek között minden korosztály kedvére válogathat.
Részletes program
Facebook esemény

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top