+ Film

Larry Clark új filmje túl durva Magyarországnak?

Szégyentelenek

A Szégyentelenek című alkotást augusztusban tervezte bemutatni az ADS filmforgalmazó, ám az NMHH a VI-os kategóriába sorolta az alkotást.

Augusztusban terveztük bemutatni Larry Clark „Szégyentelenek” (The Smell of Us) című filmjét, azonban a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) a korhatár besorolási eljárás során úgy határozott, hogy az alkotás esetében a legmagasabb, VI-os kategória indokolt, így veszélybe került a film hazai bemutatása. Az olyan alkotások esetében, melyek ebbe a besorolási kategóriába esnek, egy 2012-es rendelet szerint kulturális adót kell fizetnie mind az értékesítőnek, mind pedig a kölcsönzési szolgáltatást nyújtónak. Cégünk fellebbezett a határozat ellen.

-olvasható az ADS Service filmforgalmazó közleményében. Az ADS forgalmazza többek között a Monsters – Sötét kontinens című sci-fit is (kritikánk itt olvasható).

Larry Clark két legismertebb alkotása a Kölykök (1995) és a Ken Park (2002). A rendező előszeretettel mutatja be hedonista életmódot folytató fiatalok mindennapjait. Filmjeiben fontos szerepet kap a szexualitás, az erőszak és a kábítószer.

A Szégyentelenek előzetese:

https://www.youtube.com/watch?v=vr8sP3B9RTU

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top