+ Színház

A nyugdíjaskorúakat csak minimálbéren akarta alkalmazni a színház

csiky gergely színház

Megtartotta évadzáró társulati ülését a kaposvári Csiky Gergely Színház, Rátóti Zoltán igazgató értékelte az évet, ám a végén elszabadultak az indulatok.

Megtartotta évadzáró társulati ülését a kaposvári Csiky Gergely Színház, Rátóti Zoltán igazgató értékelte az évet, ám a végén elszabadultak az indulatok.

A nehéz gazdasági helyzetben lévő társulat igazgatója mérleget vont, mely előadások nyerték el a közönség tetszését, és melyek kevésbé, ez elolvashatod a sonline.hu oldalán.

Mikor az igazgató bezárta volna az ülést, melynek végén a színházhoz érkező színészek névsorát is felolvasta, a társulattól távozó Kőrösi András szót kért:

Sajnálom, hogy így kellett véget érjen húsz év – lépett fel a színpadra –, egynek viszont örülök, hogy ebben, ami most zajlik a színházban, nem kell részt vennem.

Kőrösi kivételével a távozók anyagi okok miatt hagyják el a társulatot: a nehéz financiális helyzetben lévő intézmény ugyanis a nyugdíjas korúakat csak minimálbéren akarta foglalkoztatni.

A felszólaló szavait követő taps után, nagy meglepetésre, Kádas Katalin nézőtéri felügyelő is bejelentette, hogy 24 év után távozik a színháztól. Kósa Béla az színészek érdekképviselete nevében arra kérte az igazgató, hogy valamit azért reagáljon az elhangzottak, de ennek ellenére bezárta az ülést.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top