+ Képzőművészet

Megmutatjuk, mit kívántak Orbán Viktornak a street artosok

orbán viktor

Kevesen tudják, hogy mi volt látható a székesfehérvári Teleki Blanka Gimnázium Prohászka út felőli falán található festett téglalap alatt. Íme a megfejtés. Videóval hát.

A megfejtés egy stencil munka, amely 2011 májusában került fel a gimnázium falára, ahol Orbán Viktor Magyarország (akkor még a Magyar Köztársaság) miniszterelnöke érettségizett.

A street art a miniszterelnök érettségi tablóképét éppen születésnapján vitte az utcára, ahol pár órán keresztül volt látható, majd kikaparták (!) és lefestették, fedi föl a Contemporary Archaeology tumblr poszt, amely önmeghatározása szerint egy kortárs régészeti kísérlet Székesfehérvár (közel)múltjának feltárására a fotográfia eszközével.

orbán viktor

A látnoki képességű ismeretlen művész mintha csak előre látta volna, hogy 2012. január 1-től Magyar Köztársaságról Magyarországra változik az ország elnevezése.

Így kívánt minden jót a miniszterelnöknek:

Orbán Viktornak, Magyarország királyának Boldog Szülinapot!

Az ideig-óráig élt üzenet így vált időtlenné. Királyság… az talán kevésbé lesz időtálló. Bezzeg a Hétköznapi csalódások örökzöldje, ami a fölé festős videó képeit festi alá. Így.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top