+ Fotó

Kell az a szelfi az életed árán is?

Időszerű lenne a híres utolsó sorok mintájára elkészíteni a híres utolsó szelfik listáját is. Az önmegmutatás ugyanis lassan az életösztönöket is felülírja a veszélyes helyzetekben. És ez lehet hogy csak a kezdet.

Sok lájk=nagy szeretet. Pontosabban: sok lájk=nagy virtuális szeretet. Egy egészen extrém körülmények között elkészített szelfi ma már szó szerint mindennél többet ér. Pánik a repülőgépen? Elő a telefonnal! Mentőmellényben a tengerben egy kényszerleszállás után? Gyorsan fel vele az Instagramra! Medve a láthatáron? Gyorsan legyen közös kép a közelítő mackóval!

A szelfizés az egyik legnépszerűbb extrém sport lett. Minél egyedibb, és minél veszélyesebb szituációban készült a kép, annál nagyobb a sikere. A maximum percekig tartó sikerért pedig meg kell küzdeni a digitális korban, azonban az élet néha elég ironikusan bánik az online világ merész hőseivel.

Elég csak pár esetet felidézni, miért is fordulhat könnyen tragikomédiába egy-egy netrobbantónak szánt kép. Valószínűleg az a huszonegy éves orosz lány járt a legrosszabbul, aki egy 9 mm-es pisztollyal akart pózolni, ám míg egyik kezével a telefonját tartotta, másik kezével meghúzta a ravaszt, amely elég közelről, a halántékán találta el.

Az még ennél is morbidabb, és már-már hihetetlen sztori, amikor a szelfi felbukkanása a Facebookon egy perccel előzte meg a halál időpontját. Courtney Sanford épp munkába tartott autójával, és jó hangulatában egy képet is feltöltött arról, ahogy boldog dalokat hallgatva boldogan utazik, hogy aztán a Facebook-feltöltés után egy perccel halálos balesetet szenvedjen. Okos ember mások hibájából tanul, így nem árt összegezni, hogy eddig milyen esetekben volt túl merész vállalkozás a szelfi-készítés.

Vezetés közben és vonatok közelében nem ajánlott

A fentiekből már kiderült, hogy az egyik legveszélyesebb terep a vezetés közben készített szelfi. Ezzel a szelfi-típussal egyébként az a legnagyobb baj, hogy semmi értelme: egy ügyesen beállított állóképen úgysem látszik, hogy vajon egy 120-szal repesztő, vagy egy nyugodtan parkoló kocsi volánjánál ülünk.

Bármilyen csábító, a  közelítő vonat-szelfi sem egy biztonságos műfaj. Három indiai fiatal akart bevágódni egyetemi csoporttársaiknál egy olyan képpel, ahol épp a vonatsíneken állnak, a háttérben pedig vészjósló közelségbe kerül egy vonat. Terv szerint még időben leléptek volna a sínről, de valószínűleg sejtik, hogy nem így történt, különben nem lenne helyük ebben az összeállításban.

Az a spanyol férfi sem járt sokkal szerencsésebben, aki egy teherszállító vonat tetejére akart felmászni a kép kedvéért. Ártatlannak tűnő tervébe azonban hiba csúszott, ugyanis azzal nem számolt, hogy a szerelvény még nincs áramtalanítva. Halálos áramütés lett a tréfának induló történet szomorú vége.

Inkább a panorámát csodáld, és ne kockáztass

Egyre magasabbra: ez a szelfisport extrémebb képviselőinek egyik fő jelszava. Azonban nem biztos, hogy az elképesztő magasság megér egy képet. Készült már különösebb baj nélkül fotó a világ egyik legmagasabb épületének tetején Dubajban, de például egy Portugáliában szabadságát töltő lengyel pár utólag már biztosan nem erőltetné azt a szelfit az óceán partján, egy sziklaszirten egyensúlyozva. Az már tényleg még egy amerikai filmtől is túlzásba illő húzás a sorstól, hogy a házaspár lezuhanását végignézte a távolabb, biztonságos helyen ülő, két (egyikük hat, másikuk öt éves volt) gyermekük is.

Egy természeti katasztrófa közelében is célravezetőbb a saját biztonságunkért, és nem a tökéletes képért izgulni. A leghíresebb, egyébként végre nem halálos végkimenetelű eset azé az őrült fickóé, aki ahelyett, hogy sietve távozott volna egy tornádó vonzáskörzetéből, inkább közelebb szaladt a légörvény epicentrumához.

Forrás: YouTube/Terry Tufferson

Forrás: YouTube/Terry Tufferson

Az esetről született egy remek videó, és egy rendkívül előnyös közös szelfi is Igaz, azóta is vita tárgyát képezi, hogy a videó valódi-e. Jelen állás szerint a többség kételkedik a felvétel valóságában, de attól még továbbra is a tornádó mellett vicsorító férfi képe lett a szelfi-őrültek szimbóluma.

Akinek nem lenne elég ennyi példa, még ebben a videóban is találhat csemegéket:

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top