+ Történelem

Ilyen régészeti felfedezés egyszer van egy században

Kaukázus

Nagyon különleges régészeti leleteket találtak régészek a Kaukázus déli részén fekvő sírhalmokban. A tömör aranyból készült üstök, amelyek alapján érdekes dolgokra jöttek rá a szakemberek, nagyban hozzájárul ahhoz, hogy jobban megértsük a szkíták történelmét.

Nagyon különleges régészeti leleteket találtak régészek a Kaukázus déli részén fekvő sírhalmokban. A színaranyból készült üstök, amelyek alapján érdekes dolgokra jöttek rá a szakemberek, nagyban hozzájárul ahhoz, hogy jobban megértsük a szkíták történelmét.

Tömör aranyból készült, gazdagon emberi és állati motívumokkal díszített üstöket találtak Oroszországban a Kaukázusi déli részén feltárt sír halmokban találtak.
A Mail Online beszámolója szerint a különleges üstök mellett több agyag és arany tárgy került elő.
Anton Grass, a berlini Porosz Kulturális Örökségi Alapítvány egyik régésze a National Geographicnak elmondta:
A feltárt sírokból a régió legszebb, és egyben legkülönlegesebb tárgyai kerültek elő. Ilyen régészeti felfedezés egyszer van egy században.
A különleges arany üstökben talált fekete ragacsos anyag analízise során kiderült, az üstökben a szkíták kannabiszt és ópiumot égettek. A felfedezést alátámaszthatja Hérodotosz egyik feljegyzése is, miszerint a szkíták növényeket égettek, melyeknek füstje sűrűbb volt egy görög gőzfürdőnél.
A teljes cikk itt érhető el.
Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top