+ Színház

Gyermek- és ifjúsági társulatok jelentkezését várják

Marczibányi Téri Művelődési Központ

Az idén is megrendezi a Gyermek- és Ifjúsági Színházi Szemlét a Marczibányi Téri Művelődési Központ. A társulatok jelentkezését június 15-ig várják.

Az idén is megrendezi a Gyermek- és Ifjúsági Színházi Szemlét a Marczibányi Téri Művelődési Központ november 9. és 15. között. A társulatok jelentkezését június 15-ig várják. A nyolcadik alkalommal megvalósuló szemlére 2013. január 1. után bemutatott előadások nevezhetők, amelyek nem szerepeltek 2014-ben a Kaposvári Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Színházi Biennálén – olvasható a Marczibányi Téri Művelődési Központ  közleményében.

Mint írják, a fesztiválon – korosztályi és műfaji kötöttségek nélkül – igényes, formanyelvi gazdagságot tükröző, utaztatható, kis technikai igényű, kamarakörülmények között is játszható produkciókat mutatnak be, beleértve a csecsemőszínházi, a tantermi és beavató színházi, illetve a színházi nevelési előadásokat is. A szemlére való válogatásnál a színházi-művészi minőség mellett figyelembe veszik azt is, ha a produkcióhoz a gyerekek, fiatalok életkorának megfelelő, színvonalas feldolgozó program társul.

Egy társulat, illetve alkotó több produkcióval is nevezhet. Az előadásról (és a feldolgozó programról) készült DVD-t öt példányban várják, a nevezési díj 6000 forint előadásonként. A nevezési feltételekről további információ a Marczibányi Téri Művelődési Központ honlapján érhető el. A szemle programjáról a benevezett előadások megtekintése után szakmai csoport dönt, amelynek tagja Kaposi László drámapedagógus, rendező, Réczei Tamás rendező, Sándor L. István színházi szakíró és Szakall Judit drámapedagógus, rendező.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top