+ Gasztro

Már a flekkenben is Nagy-Magyarország térképet látott a román vendég

Nagy-Magyarország

A magyar-veszéllyel való riogatás eddig ismeretlen módját találta fel a legmagyarellenesebb kolozsvári román portál, írja a Kolozsváros.

Kolozsvár központjában a magyar tulajdonosokkal rendelkező éttermek Nagy-Magyarország alakú sülteket, flekkeneket tesznek a gyanútlan román polgárok tányérjára, idézi a Napoca News cikkét a Kolozsváros.

A magyar-veszéllyel való riogatás eddig ismeretlen módját találta fel a legmagyarellenesebb kolozsvári román portál, írják.

A gondos körültekintéssel és rengeteg oknyomozást követően megírt két bekezdéses újságírói remekműből kiderül, hogy az egyik vendéget az elmúlt napokban az a meglepetés érte az egyik puccos kolozsvári étterem teraszán, hogy az Erdélyt és Horvátországot is felölelő Nagy-Magyarország alakú sertéskaraj landolt a tányérján

– írja a nem minden ok nélkül szatirikus hangvételű cikk.

És a végére az ironikusnak szánt, de rendkívül szánalmas kérdés: Mikor lesznek piros-fehér-zöld színű alkoholos italok? A fogyasztóvédelem mikor rendel el vizsgálatot e kulináris, gasztronómiai uszítások ügyében? Nem tudjuk, de alig várjuk. Ezzel a sötétséggel mi nem nagyon tudunk mit kezdeni. Ez még Funar leghangzatosabb butaságait is jobbról előzi

– értékeli a kissé egészségtelen gasztropolitikai érzékenységet a Kolozsváros szerzője.

Azért én vigyáznék azzal a klopfolóval, ki ne adjon az a tarja valami határrevíziós hadászati térképet is.

A nézetek széles skáláját felvonultató hozzászólások között azért akadtak adekvátak is:

Elég kicsi ez a porció, és a krumpli túl van pirítva, de látom, a petrezselyemlevél meg friss!

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top