+ Irodalom

Kerényi Imre börtönbe zárná a magyar írókat

kerényi imre

Kerényi Imre idáig közel 1,5 milliárd forint közpénzt költhetett el különböző projektekre, köztük a Nemzeti Könyvtár köteteinek kiadására.

Kerényi Imre idáig közel 1,5 milliárd forint közpénzt költhetett el különböző projektekre, köztük a Nemzeti Könyvtár köteteinek kiadására – írja az index.hu az mno.hu-ra hivatkozva.

Kerényi, miközben olyan könyveket jelentetett meg a könyvpiacon, amelyek sokkal igényesebb kivitelben már kint voltak, a Könyvfesztiválon állítólag olyan kijelentést tett, amely után inkább pszichiátriai kezelésre szorulna, mintsem további projektek kezelésére:

Kéne egy jó kis elnyomás, diktatúra, börtönbe kellene zárni az írókat, és ott majd fordíthatnának idegen nyelvű irodalmat, mint Göncz Árpád annak idején.

De Kerényi Imre nem csak a piaci folyamatokba avatkozik be a rá ruházott pénzügyi eszközökkel, de minden olyan konszenzust fölmond, amivel a klasszikus magyar irodalmat tematizáltuk:

A Nemzeti Könyvtár jó és megy. Engem a magyar értelmiség kritikai szemlélete nem nyűgöz le. Ady Endre sem nyűgöz le. A Nemzeti Könyvtár a nemzeti-konzervatív oldal ízlését tükröző kánon.

Kerényi ezt szellemi kalandnak tartja.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top