+ Színház

Ők a Kaszás Attila-díj idei jelöltjei

Kaszás Attila

A színházak saját társulatuk egy-egy tagját javasolhatták a díjra. Az idén 34 nevezés érkezett. A nomináltak önmaguk közül, titkos szavazással választották ki a továbbjutó három színészt.

Kiss Marit, Kristán Attilát és Mészáros Tibort jelölték idén a Kaszás Attila-díjra. A három színművész közül a közönség választja ki azt, aki átveheti az elismerést augusztus 29-én az országos színházi évadnyitón a debreceni Csokonai Nemzeti Színházban, hangzott el sajtótájékoztatón.

A magyar nyelven játszó színművészek szakmai és emberi elismerését és Kaszás Attila színművész szellemi hagyatékának ápolását szolgáló díj 500 ezer forinttal jár.

A szavazási eljárás harmadik, utolsó fordulójába jutott jelöltek közül Kiss Mari a szombathelyi Weöres Sándor Színház, Kristán Attila a Nemzeti Színház, Mészáros Tibor a debreceni Csokonai Nemzeti Színház művésze.

A díjat elsőként 2008-ban Szarvas József (képünkön a díj névadójával a Csongor és Tündében), 2009-ben Nemes Levente, 2010-ben Mátray László, 2011-ben Mucsi Zoltán, 2012-ben Bányai Kelemen Barna, 2013-ban Borovics Tamás, tavaly pedig Nagy Alfréd, a sepsiszentgyörgyi Tamás Áron Színház társulatának tagja vehette át.

A közönség szavazatait június 1-jétől július végéig várják a díj weboldalán és telefonon, tudósít az MTI.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top