+ Színház

A buldózer erejével hat: Point of you!

point of you

A Point of You olyan érzékeny és játékos látlelet az emberi kapcsolatokról, amely meghitt térré alakítja a színháztermet a Trafóban. Ricardo Machado és Réti Anna azt táncolja el nekünk, mennyire különbözően láthatjuk egymást és a világot.

Réti Anna – Ricardo Machado: Point of You,2015.05.29-30. (péntek/szombat) 20.30 óra, Trafó Kortárs Művészetek Háza

A Point of You olyan érzékeny és játékos látlelet az emberi kapcsolatokról, amely meghitt térré alakítja a színháztermet. Esetleges találkozások láncreakciója bomlik ki a színen, a szereplők pedig úgy mutatják meg különböző oldalaikat, mintha kaleidoszkópba néznénk. Egyszerű és elgondolkodtató előadás a Point of You, mégis a buldózer erejével hat. Egy portugál és egy magyar táncos, Ricardo Machado és Réti Anna azt táncolja el nekünk, mennyire különbözően láthatjuk egymást és a világot. Mondd ki sokszor és megérted: pointofyoupointofyoupointofyoupointofviewpointofmepointofmepointofyou.

point of you

A két alkotó 2011-ben Belgiumban, Karine Ponties darabjában dolgozott együtt először, tavaly pedig Ricardo szerepelt a Trafóban bemutatott Ego Trip című előadásban, mely Réti Anna és Ido Batash (IL) közös koreográfiája. Az új előadás Ricardo Machado és Réti Anna első olyan közös alkotása, melyben mindketten alkotóként és előadóként vesznek részt.

https://vimeo.com/120869634

Játszanak és közben igazságról, kapcsolatokról, megértésről vallanak. Azokat a párhuzamos valóságaikat látjuk, amelyekkel elgondolkoztatnak bennünket elfogadásról és eltávolodásról. Az eszközök sora az optikai játékoktól kezdve egészen a szöveges betétekig ível; a két előadó pedig ezerféleképpen mutatja meg, hogyan is lehet értelmezni a világot. Érzéki és felszabadult jelenetek sorozata, optikai játékok filozófiával megspékelve.

point of you

Réti Anna Hollandiában tanult, több neves koreográfussal dolgozott együtt külföldön. Magyarországra visszatérve szabadúszóként együtt dolgozott többet közt Szabó Rékával, Bodó Viktorral, Goda Gáborral. 2005 óta készít saját koreográfiákat, melyek több itthoni és nemzetközi díjban és elismerésben is részesültek. Többek közt 2006-ban a Nemzetközi Szóló-Táncszínházi Fesztiválon Stuttgartban első díjat kapott az Inside out című darabja, mely szintén első díjat kapott a hazai Szóló-Duó fesztiválon 2006-ban. 2007-ben és 2012 ben pedig Lábán Rudolf Díjban részesült Lélek pulóver nélkül majd pedig Vis-a-vis találkozások A-val című produkcióiért.

Az előadás a SÍN Kulturális Központ és a DNA támogatásával jöhetett létre.

Alkotók, előadók: Ricardo Machado, Réti Anna, Dramaturg: Debreczeni Márton, Fény: Nagy Zoltán, Zene: The Atomic Eggs, Tér: Körmendy Pál, Fotó: Borovi Dániel, Kosztüm: The Atomic Eggs, Produkciós vezető: Trifonov Dóra, Produkciós partner: Jelenlét Színház, Producer: SÍN Kulturális Központ

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top