+ Film

Váratlanul a cipők sarkáról robbant ki vita Cannes-ban

Cannes

Cannes-ban is jó meleg lehet. A filmvilág jelenlegi fővárosából sok mindenről várunk híreket, a cipősarok mérete eddig nem volt köztük. Pedig…

Cáfolta a cannes-i fesztivál vezetősége, hogy a nőknek kötelező magas sarkú cipőt viselni a vörös szőnyegen a díszbemutatók előtti bevonuláskor.

A Screen című filmes szaklap azt írta, hogy az elmúlt napokban több női meghívott vendéget nem engedtek végigmenni a vörös szőnyegen a gálavetítések előtt, mert lapos sarkú cipőt viseltek.

Délelőtt Asif Kapadia, az Amy című film rendezője megerősítette a Twitteren, hogy feleségével is ezt történt, de a díszbemutatóra azért végül beengedték

– írja a szaklap.

Megalapozatlan az a híresztelés, hogy a fesztivál kötelezi a nőknek a magas sarkú cipő viseletét

– reagált Thierry Frémaux művészeti igazgató néhány órával később a Twitteren.

A gálavetítésekre szóló jegyeken egyébként a kötelező ruházatot illetően csak annyi szerepel: „szmoking, estélyi”, cipőkre semmilyen kötelező szabály nem érvényes, de az már korábban többször is előfordult, hogy a nem fekete cipőt viselő férfiakat nem engedték be a fesztiválpalotába.

A téma az egyik keddi versenyfilm sajtótájékoztatóján is szóba került. Denis Villeneuve kanadai filmrendező ironikusan megjegyezte, hogy tiltakozásul a magas sarkú állítólagos kötelezővé tétele miatt este filmje színészeivel együtt lapos sarkú cipőben fog felvonulni a vörös szőnyegen.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top