+ Film

Andy Vajna szerint többeknek hiányozni fog, ha elmegy

Andy Vajna

A kormánybiztos Cannes-ban mondta: a magyar filmes szakma vezető személyiségei részéről nagyon sok támadás érte, amikor elfoglalta a posztját, de úgy érzi, sikerült néhány kétkedőt meggyőznie.

Andy Vajna filmügyi kormánybiztos üdvözölte a Magyar Nemzeti Filmalapnak a magyar filmgyártás újjászervezésé érdekében tett tevékenységét, és az adósságokat felhalmozott Magyar Mozgókép Közalapítvány (MMKA) megszűnése után hagyott „felfordulás eltakarítását” a Screen című filmes szaklapban hétfőn megjelent interjúban – írta az inforadio.hu.

A kormánybiztos a nemzetközi szaklapnak a 68. cannes-i filmfesztiválon megerősítette, hogy legalább 2018-ig szeretne a posztján maradni, idézte a lapot az MTI.

Továbbra is szeretnénk olyan filmeket támogatni, amelyek sikeresek lehetnek fesztiválokon, de közben nagyon keményen azon is dolgozunk, hogy a hazai nézők számára készülő közönségfilmek is készüljenek. Egy kicsit megváltoztattuk a világ véleményét a magyar moziról

– mondta a kormánybiztos a Filmalap kettős stratégiájáról.

A lap megjegyezte, hogy az idei fesztiválon nagy sikerrel bemutatott Saul fia című alkotás, Nemes Jeles László első játékfilmje, és a tavaly az Un certain regard (Egy bizonyos nézőpont) nevű kategória fődíját elnyert Fehér Isten című alkotás, Mundruczó Kornél filmje is a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával készült el.

Vajna emlékeztetett arra, hogy a magyar filmes szakma vezető személyiségei részéről nagyon sok támadás érte, amikor elfoglalta a posztját, de úgy érzi, sikerült néhány kétkedőt meggyőznie.

Tudom, hogy amikor először megjelentem, azt mondták, hogy mi a fenének jött ez Hollywoodból Magyarországra. Most meg azt, hogy mi lesz velünk, ha elmegy

– fogalmazott Vajna.

A filmes szakma kezdi felfogni, hogy nem ellenség vagyunk. Támogatjuk és segítjük őket

– hangsúlyozta.

A lap idézte Havas Ágnest, a Magyar Nemzeti Filmalap vezérigazgatóját is, aki megerősítette, hogy jövőre is lesz Magyar Filmhét a Magyar Filmakadémia szervezésében.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top