+ Zene

Elhunyt minden idők 3. legjobb gitárosa

BB king blues

A blues műfaj legendás alakjának halálát a művész ügyvédje jelentette be. A világhírű zenészt álmában érte a halál, csöndesen ment el.

A legendás zenész, akit a blues királyaként emlegettek, 89 évesen, Las Vegasban hunyt el – közölte ügyvédje. A művész halálát cukorbetegséggel összefüggő betegség okozta.

A blues műfaj legendás alakjának halálát a művész ügyvédje jelentette be. A világhírű zenészt álmában érte a halál, csöndesen ment el – fűzte hozzá Brent Bryson. Az idős muzsikus már hosszú évek óta 2-es típusú cukorbetegségben szenvedett, áprilisban néhány napra kórházi kezelésre is szorult a betegséggel összefüggő kiszáradás miatt.

Eredeti nevén Riley B. King az Egyesül Államokban született, Mississippiben. A negyvenes évektől kezdett előadni.  King, aki egy Lucille-nek becézett Gibson gitáron játszott, egy sor neves zenész mentora volt, köztük Eric Claptoné. Több mint tucatnyi Grammy-díjat nyert, sok millió lemezét adták el világszerte

Elismertségét jelzi, hogy a beválasztották a rock and roll és a blues halhatatlanjai közé is. (Rock and Roll Hall of Fame, Blues Foundation Hall of Fame)

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top