+ Építészet

Nem fogod kitalálni, mit sütöttek ki a bécsi kenyérgyárban!

brtofabrik

A Brotfabrik elnevezésű helyen olyan kulturális találkozóhelyet alakítottak ki, ahol 17 ezer négyzetméteren galériák, műhelyek, kiállítótermek, irodák, boltok és gasztronómiai üzletek nyíltak.

Kulturális központ lett az egykori bécsi kenyérgyár, az átépítés hat évig tartott. A Brotfabrik elnevezésű helyen olyan kulturális találkozóhelyet alakítottak ki, ahol 17 ezer négyzetméteren galériák, műhelyek, kiállítótermek, irodák, boltok és gasztronómiai üzletek nyíltak. A Bécs Favoriten negyedében lévő központban rendszeresen szerveznek majd bolha- és dizájnpiacokat, koncerteket és fesztiválokat.

Itt található még az Akademie Deutsche Pop zeneiskola bécsi székhelye és egy a Caritas által üzemeltett étkezde is, a Magdas Kantine nevű hely, ahol menekültek, munkanélküliek és fogyatékkal élők is dolgoznak.

A projekt eddigi költsége 27 millió euró (több mint 8 milliárd forint), azonban még nem készült el teljesen – nyilatkozata a hely tulajdonosa.

brtofabrik

Az üzemeltető tájékoztatása szerint eddig az épület 75 százalékát értékesítették. Az első vevők között volt az Ernst Hilger galéria, ők már 2009-ben, a felújítás kezdetekor megvették a kiválasztott helyet. Itt fektetett be az OstLicht galéria is, amely 800 négyzetméteren könyvtárat, gyűjteményt, kiállítóhelységet és egy bárt is üzemeltet.

A Brotfabrikban lévő Photon Galériában látható Minyó Szert Károly, Robitz Anikó és Szombathy Bálint fotóművészek kiállítása is. A három különböző generációhoz tartozó magyar művész a szuprematizmus jegyében alkotott. A kortárs tárlat június 13-ig tekinthető meg.


Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top