+ Film

Dr. Alban Géczy Dáviddal forgatta új videóját a Belvárosban

dr. alban

A kilencvenes évek emblematikus sztárja, Dr. Alban nemrég Budapesten forgatott videóklipet, amit pár hét múlva már láthatunk is az MTV műsorán. A videó rendezőjét, Géczy Dávidot kaptuk el egy villáminterjú erejéig forgatás közben.

A kilencvenes évek emblematikus sztárja, Dr. Alban nemrég Budapesten forgatott videóklipet, amit pár hét múlva már láthatunk is az MTV műsorán. A videó rendezőjét, Géczy Dávidot kaptuk el egy villáminterjú erejéig forgatás közben.

Itt vagyunk a Blaha Lujza téri bevásárlóközpont alagsorában, amely már forgatásra kész, éppen Dr. Albant várjátok. Hogyan talált meg téged ez a lehetőség?

Van egy barátom, Cinkóczky Csaba, aki a kilencvenes években Stockholmba költözött, és már egy ideje kétlaki életet él: hol Magyarországon, hol Svédországban lakik. Csaba a kilencvenes években hamar bekerült abba a körbe, amiben Dr. Alban, illetve az Ace Of Base is mozgott. Csaba működött kinn színházigazgatóként, a New York Film Academy magyar intézményvezetője is volt egy ideig, valamint a 2004-es stockholmi MTV Awardsot is ő rendezte, most éppen fesztivált szervez. Csaba készített már korábban Dr. Alban-videót, a Zeneakadémiás projektünket látva pedig minket ajánlott, amikor nemrég Dr. Alban megkereste őt.

Melyik dalhoz forgatjátok ezt a videót?

Ez a Hurricane című dal videóklipje lesz, a kislemezes változat mellett lesz egy afrobeat-mix is.

A ’90-es években voltál tinédzser. Hogyan viszonyultál akkor Dr. Alban zenéjéhez?

Az It’s My Life-ot nagyon szerettem, emiatt sokat csúfoltak is a rocker haverjaim (nevet). Szerettem a Nirvanát meg a Guns n’ Rosest is, de mellette nekem simán megfért az Ace Of Base is. Emlékszem, hogy amikor kajaktáborban voltam ’92-ben, akkor mindenki az It’s My Life-ot nyomta, bárhova is mentünk. Akkor még nem gondoltam volna, hogy egyszer még Dr. Alban-videóklipet fogok rendezni.

dr. alban

Géczy Dávid és Dr. Alban a forgatáson. Fotó: György Zsolt

Viszonylag gyakran forgatsz rövidebb formátumú filmeket, nem?

Igen, reklámból és promóciós videóból nagyjából 100-nál tartok, de videóklipből ez még csak a hatodik. Volt egy videóm az Animal Cannibals Szájkarate című számára, aztán a Tolvai Reni Playdate című klipjét forgattam például. Pár éve forgattam egy klipet egy viszonylag friss zenekarnak, a Stenknek a Hangover Disco című számra, amiben Szabó Győző elég meredek dolgokat csinált. Most még Vojnits Márton zeneszerző barátomnak készítek egy klipet, amely Stockholmban forgott, illetve a Kullai Timinek készített klipemnek lesz premierje.

Szabad kezet kaptál?

Abszolút, a storyboard az én gyermekem, Nereus Lajos rajzolta (mutatja). Szerettem volna megtartani a régi Dr. Alban-klipek kötelező elemeit, emellett lesznek breakesek, electricesek, még twerkösök is, valamint a videóban szerepelni fog egy ’59-es Impala és egy nagytestű, ezüstszínű kutya is. Bár Dr. Alban annyira nem kedveli a kutyákat, ez a kutyus szerencsére kivétel.

Máshol is forgattok még?

Igen, a klubjeleneteket a Nyugati Pályaudvar Királyi Várójában vesszük fel, ahol pár évvel ezelőtt Gwen Stefani és Katy Perry is forgatott.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top