+ Képzőművészet

Diplomaszakácskönyv receptekkel a hosszan tartó boldog párkapcsolatra

Plakátsorozat a Vígnek, arculatterv biogazdaságnak, csomagolásterv az ország tortája rendezvénynek, animáció az Unicefnek, ajándék Andersen centenáriumára. Mindez együtt egy diplomatárlaton.

A francia-magyar Visart Művészeti Akadémia végzős évfolyama négyéves tanulmányait követően diplomavédés előtt áll.

A VISART Művészeti Akadémia a párizsi Ecole d’Art Maryse Eloy társintézménye, 2004-ben kezdte meg működését Budapesten. Vizuális kommunikáció szakán párhuzamosan négy szakirányt tanulnak hallgatóink: reklám, multimédia (animáció és webdesign), csomagolás és grafikai tervezés (arculat, plakát, tipográfia, kiadvány), sikeres diplomavizsgájuk után egy francia vizuális kommunikációs diplomát szereznek.

A munkák egésze jól példázza a francia-magyar intézmény azon igyekezetét, hogy minél sokoldalúbb, kreatívabb dizájnereket képezzen. A fiatal tervezők a vizuális kommunikáció különféle területein dolgoztak az elmúlt négy évben, a diplomastandon ezekből is mutatnak megoldásokat. Mint például színházi plakátsorozatokat a Vígnek, arculattervet biogazdaságnak és a körtéri ipari műemlékben nyílt kávézónak, csomagolásterveket az ország tortája rendezvénynek, animációkat és reklámokat különböző népek fűszereinek vagy az Unicefnek, ajándékot Andersen centenáriumára, termékcsomagolást egy új luxus állateledelnek.

D-9

A modellkenguru etetése piros kötött sapkában (egy XXI. századi Visart-hallgató munkája)

Az iskolai feladatok mellett a végzősök bemutatják komplex diplomaprojektjüket, ami érdeklődési területüknek megfelelően szerteágazó: szerepjátszó társasjáték az emberi karakterek – önmagunk megismerésére, weboldal iskolásoknak a Naprendszerről az űrkutatás újdonságaival, vagy egy tipográfiai kísérlet, hogy a digitális korszakban milyen betűket használunk a nem is olyan messzi jövőben. Készül egy szakácskönyv, amely idős házaspárokkal készített interjúk alapján receptet szeretne adni a hosszan tartó, boldog párkapcsolatra, és kiállítás arculat, ami a hang láthatóvá tételével foglalkozik.

A 2015-ben diplomázók névsora: Balázs Károly, Bernhardt Bálint, Darvas Edit, Fejes Barbara, Horváth Erika, Kiss Gergő, Kornacker Hajnalka, Lőrincz Szilvia, Lyczba Olaf, Molnár Dóra, Nagornaya Polina, Perlaky Ivett, Rácz Henriett, Scholtz Alex, Szilassy Kata, Takács Viktor, Treszner Barbara.

A diploma kiállítás megnyitója 2014. május 22.-én pénteken délután 18 órakor lesz, bevezető szöveget mond Tooth Gábor Andor tervezőgrafikus, képzőművész, a Visart tanára. A kiállítás május 21-22-én és 26-án 9-18 óra között, valamint május 23-án 9-14 óra között tekinthető meg.

Ez pedig itt a kiállítás FB eseménye, ahol többet is megtudhatsz a résztvevőkről.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top