+ Építészet

Itt alkotott Agatha Christie, Byron, és John Keats – fotók!

Agatha Christie

Az irodalom templomai címmel közölt képeket a The Guardian című brit újság híres írók egykori otthonáról.

Agatha Christie regényeiben többek között saját háza szerepel helyszínként, John Keats Hampstead-i házának szomszédlányába szeretett bele, Byron pedig legendás tivornyákat tartott otthonában, a Newstead-i apátságban, amelyet tíz évesen korában örökölt. Most megmutatjuk, hogy is néztek ki ezek a házak:

A 19. század elején ebben a Chawton-i családi házban lakott Jane Austen. Jane minden egyes nap, 9 órakor reggelizettt az ebédlőben, majd utána a nappaliban található dolgozóasztalához ült le írni. Az írónő otthona ma múzeumként üzemel.

Agatha Christie

www.theguardian.com

A György korabeli ház számtalan Agatha Christie könyvben feltűnik helyszínként, továbbá a való életben mindig itt olvasta fel családjának a megjelenés előtti műveit. Az írónő férje, Max Mallowan pedig rendre kitalálta, hogy ki lehet a gyilkos.

Agatha Christie

www.theguardian.com

John Keats anno kétezer forintnyi fontért (ma körülbelül 100 ezer forintnyi fontnak felel meg az összeg) bérelte a Hampsteadben található Wentworth Place-t, amelyet most Keats House-ként ismerhetünk. Az író élete örökre megváltozott, amikor 1819-ben a szomszédba költözött egy özvegyasszony Mrs Brawne a három gyerekével. Közülük ugyanis az egyikőjük, a 18 éves Fanny rabolta el a költő szívét, akit el is jegyzett, ám házasságra végül nem került sor. Szerelmüknek csak Keats 1821-ben bekövetkezett halála vetet véget.

Agatha Christie

www.theguardian.com

Haworth kifejezi a Brontë nővéreket, a Brontës nővérek kifejezik Haworth-t,

– írta Virginia Woolf miután meglátogatta a három nővért Charlotte-ot, Emily-t és Anne-t West Yorkshire-i otthonában.

Agatha Christie

www.theguardian.com

A központi élet náluk is az ebédlőben zajlott, ahol a nagy asztal körül beszélték át mindig ötleteiket, majd írták meg történeteiket.

Agatha Christie

www.theguardian.com

Byron 10 évesen örökölte a Newstead-i apátságot, ahol azon kívül, hogy vad tivornyákat tartott, a fogadótermében gyakorolt lőni, az alkotó szobában boxolt, valamint egy megszelídített medve és farkas őrizte a hatalmas épület folyosóit.

Az összes fotót megnézheted ide kattintva!

(Forrás: The Guardian)

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top