+ Tudósítás

Parolin: A keresztényeket most is üldözik, amint egykor Mindszenty egyházát a kommunisták

A misét Mindszenty pappá szentelésének 100., érseki kinevezésének 70. és halálának 40. évfordulója alkalmából mutatták be a bíboros egykori címtemplomában.

Pietro Parolin szentszéki államtitkár misét mutatott be Mindszenty József hercegprímás, bíboros érsek emlékére csütörtökön a római Santo Stefano Rotondo templomban. A misén Erdő Péter bíboros koncelebrált.

Homíliájában Pietro Parolin felidézte Mindszenty József (1892-1975) életének főbb állomásait, hangsúlyozva, hogy a későbbi bíborost szenvedéssel teli időszakban, az I. világháború éveiben szentelték pappá, és nem sokkal a második világháború kezdete után nevezték ki esztergomi érsekké.

Pásztorként szolgált egész életében, felelősséget érzett azokért, akiket az Úr rábízott, és a magyar nép iránt. Mindszenty József élete végéig „népe élő lelkiismerete volt, a kommunista ideológia által üldözött egyház jelképe számos más mártírral együtt

– jellemezte Mindszenty bíborost a szentszéki államtitkár.

papa

Pietro Parolin és Ferenc pápa

Parolin bíboros megjegyezte, hogy az egyházat ma is hasonló veszély fenyegeti, mivel a keresztények most is igazságtalanság, szenvedés és üldözés áldozatai. Hangsúlyozta, hogy a Ferenc pápa által meghirdetett és az irgalmasságnak szentelt szentév éppen az üldözés helyett a béke megteremtését szolgálja.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top