+ Film

Brüsszeli médiadíjat kapott a romagyilkosságokat tárgyaló dokumentumfilm

A rossz győzelméhez az is elég, hogy a jók tétlenek maradjanak, mondta Martin Schultz a médiadíj átadásán. Az Ítélet Magyarországon a romák elleni sorozatgyilkosságról szól.

A CIVIS médiadíj idei kitüntetettjei között a dokumentumfilm kategóriában az Ítélet Magyarországon című portugál-magyar-német koprodukció alkotói vették át a kitüntetést csütörtök este az Európai Parlament (EP) brüsszeli székházában tartott ünnepségen Martin Schulztól, az EP elnökétől.

A romák elleni sorozatgyilkosságot tárgyaló perről szóló film rendezője és forgatókönyv-írója Hajdú Eszter, zeneszerzője és producere Mester Sándor, társproducere Inka Dewitz és Michael Bogar, operatőre Szőnyi István, Hajdú Eszter, Medvigy Gábor, Horváth András, Steiner Péter, Varga János, Németh Viktor Csaba és Bedő Csaba, vágója Bartos Bence és Menno Boerema, hangmérnöke pedig Bőhm Dániel, Gerendai Ferenc és Karaszek Zoltán volt.

itelet-d0001AA3Fe5ecf0f1ffb0

Az egyenként háromezer euró pénzjutalommal járó díjat nyolc kategóriában – különböző mozi-, tévé-, illetve rádióműsorok kategóriájában -, valamint internetes kategóriákban osztották ki.

Az 1987-es, nyugatnémet alapítású CIVIS médiakitüntetés idei díjátadó ünnepségén Schulz a cselekvő humanizmus értékeit emelte ki a díjazott alkotások közös jellemzőjeként.

A rossz győzelméhez az is elég, hogy a jók tétlenek maradjanak

– mondta.

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top