+ Színház

Súghatsz Shakespeare-t, díszletezhetsz, és megtudhatod, hogy készül a színpadi hányás!

Előtérbe kerül a háttér! POSZT kiemelt proramja megmutatja, hány elhivatott ember csapatmunkája nyomán születik egy előadás, hogyan készül a varázslat, milyen képességekkel kell rendelkeznie egy jó színházi szakembernek.

Az idei POSZT kiemelt programja a színházi háttérszakmákat mutatja be. A tavalyi színházi nevelésről szóló beszélgetések, előadások, viták után idén a színházi működés azon dolgozói kerülnek a fókuszba, akik nélkül nem lehetne előadást tartani. Az öt napos rendezvény alatt megismerkedhetnek a világosítók, öltöztetők, kellékesek, súgók, asszisztensek izgalmas világával.

pos1

A Színház-és Filmművészeti Egyetem végzős rendezőasszisztens-hallgatói által szervezett programsorozat keretében interaktív programokon, gyerekjátékokon, szakmai beszélgetéseken vehetnek részt az érdeklődők június 6. és június 10. között.  Délutánonként hallgathatsz beszélgetéseket, ahol garantáltan rengeteg vicces színházi anekdota kerül majd elő. Június 6-án a kellék és díszlet játssza a főszerepet.

A Művészetek és Irodalom Házában velük lesz Pogány Judit, az Örkény Színház színésznője is, Sík Kata kellékessel karöltve. Másnap a jelmez, smink, frizura kerül a fókuszba. Gyorsöltözés verseny, parókapróba, Daróczi Gabriella, Radnóti Színház öltöztetője és Andruskó Marcella is mesél majd. Június 8-án előlépnek az asszisztensek, ügyelők, súgók: a Nemzeti Színházból és a Budapest Bábszínházból is érkeznek vendégek. Súghatsz Shakespeare-t, vagy a kedvenc dalszövegeidet!

pos2

Pogány Judit és Sík Kata

Június 9-én kedden a Pécsi Harmadik Színházba költözünk, Hegedűs Róbert vezetésével színpadi hangról, fényről, effektekről lesz szó. Hogyan készült az égzöngés a színpadon egykor és ma? Mi világít egy reflektorban és egy robotlámpában? Mi az a gégen? A színpadtechnikai bemutató keretében minden kiderül.

Programunkat június 10-én zárjuk a Művészetek és Irodalom Házában egy konferenciával a háttérszakmák helyzetéről és képzéséről. Az SZFE150-nel közösen megvalósuló program a következő kérdéseket járja körül izgalmas vendégekkel: háttérszakmák képzése; grafikusok és plakáttervezők a színházban; a színházi menedzserképzés helyzete; a marketing helye a színházban.

Előtérbe kerül a háttér! Megmutatjuk hány elhivatott ember csapatmunkája nyomán születik egy előadás, hogyan készül a varázslat, milyen képességekkel kell rendelkeznie egy jó színházi szakembernek. A Színház-és Filmművészeti Egyetem végzős, rendezőasszisztens-hallgatói által szervezett programsorozat a háttérszakmákról szóló beszélgetésekkel, bemutatókkal, gyakorlati feladatokkal és gyerekeknek szóló játékokkal hozza közelebb azt a világot, amelyet eltakarnak a kulisszák

– írják a szervezők, Antal-Bacsó Borbála, Doma Petra, Hodászi Ádám, Szélinger Anna, Totobé Anita, Vajdai Veronika, Valkai Andrea.

pos

Daróczi Gabriella és Andruskó Marcella

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top