+ Gasztro

Nyitott pinceajtók az osztrák főváros egyik legszebb fekvésű dűlőjében

A főként fehérborokra specializálódott Cobenzl cégnek Grinzing, Nussberg és Bisamberg lankáin összesen 60 hektárnyi szőlőtőkéje van.

A borospince és a présház ajtaját is tágra nyitják 2015. május 8-án a bécsi Cobenzl borászatban.

Bécs az egyetlen milliós nagyváros a világon, mely gazdasági szempontból is jelentős saját borvidékkel rendelkezik. A városi kézben levő Cobenzl borászat pedig a zászlóshajónk, amelyet a tavaly megrendezett Bécsi Bordíjon két kategóriában is a legjobbnak találtak

– hangsúlyozza Ulli Sima környezetvédelmi tanácsnok.

becs

A főként fehérborokra specializálódott cégnek Grinzing, Nussberg és Bisamberg lankáin összesen 60 hektárnyi szőlőtőkéje van. A 2014-es évjárat borai pedig különösen gyümölcsös, alacsony alkoholtartalmú, könnyed italok. Az elmúlt évek legnagyobb kedvence a „Gemischter Satz“, mely a szigorú márkavédelmi kritériumok szerint legalább három szőlőfajtából készül, a különböző fajták egymás mellett nőnek és együtt is szüretelik őket. A bor 2013 óta DAC eredetvédelmi jelzést is visel.

Borkóstolók mellett az ínyenceknek kenyér- és sajtspecialitásokat, illetve hal- és vadételeket is kínálnak 2015. május 8-án a Bécsi Erdő peremén található Cobenzl borászatban. A szakma iránt érdeklődők borospince- és présháztúrán vehetnek részt, míg a kisgyermekes családok a borászathoz tartozó minigazdaság háztáji állataival is megismerkedhetnek.

Nyitott pinceajtók a Cobenzl borászatban
2015. május 8., 11:00-21:00 óra
Borkóstolók: 5-10 euró

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top