+ Irodalom

Ötven Faust adja el a lelkét okostelefonon a Mephisto és társának

A NOLGONG csapata arra törekszik, hogy játékos elemekkel hassa át az iskolák és vállalatok mindennapjait. Irodalmi művek, köztük az 1984, a Rómeó és Júlia és az Anna Karenina adaptációját is elkészítette.

A Goethe Intézet és a koreai NOLGONG játékfejlesztő cég közös játéka rendhagyó módon közelíti meg Goethe klasszikus művét. Az esemény Budapesten, a támogatásával valósul meg. Az egyedülálló játékok helyszíne lesz a Katona Sufnija lesz 2015. május 10-én és 11-én.

Ha eladnám az ismerőseimet, hogy szerelemhez és gazdagsághoz jussak…,
az egész jó üzlet lenne, nem?

A „Being Faust – Enter Mephisto” előadásban valamennyi résztvevő főszereplővé válik és Faust bőrébe bújva a digitális világban találkozik patás ellenlábasával, Mephistóval (Ónodi Eszter), akinek Wagner (Kocsis Gergely) segíti munkáját. Az öt alkalommal, alkalmanként 50 fő részvételével zajló eseményen a részvétel ingyenes, ám előzetes regisztrációhoz kötött. Feltétel továbbá saját Facebook-fiók és Android- vagy iOS-rendszerű okostelefon.

faust-main_640

A játék jellege egyedülálló: a résztvevők egy meghatározott helyen és időben gyűlnek össze, hogy valamennyien magukra öltsék az ifjú Faust szerepét. Okostelefonnal a kézben, eltökélten vállalva a kihívásokat megnyílik előttük a MEPHISTO&co. csábító digitális világa, ahol emberi értékeket és eszményeket kínálnak eladásra. A bejelentkezéssel megköttetik a Faust és a MEPHISTO&co. közti szerződés; a résztvevők „eladják a lelküket”, és elkezdődik a megkísértések játéka. Vajon ki meddig hajlandó elmenni? Megvásárolható-e a siker és a szépség? És van-e visszaút az „elidegenedett gyönyörök” világából az igazi szerelemhez és barátsághoz?

További részletek ezen az oldalon. Regisztrációra magyar nyelven itt van lehetőség.

Egy kis kutakodással találtunk a projektről egy imázsvideót is, íme:

 

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top