+ Design

Csak az öröm szavait számoltuk Kozák Danutával

Színes Város Csoport

A Színes Város Csoport művészei és a Poli-Farbe festékgyár önkéntesei pozitív szavakkal pingálták ki az I. kerületi Hegyalja út – Mészáros utca sarkánál található téglakerítést. Az utolsó ecsetvonásokban Kozák Danuta többszörös olimpiai bajnok kajakozó is segédkezett.

Az I. kerületi Hegyalja út – Mészáros utca találkozásánál található téglakerítés elhanyagoltan éktelenkedett a forgalmas útszakasz mellett. A Színes Város Csoport művészei és a Poli-Farbe festékgyár önkéntesei ezt nem hagyták annyiban: a leharcolt téglakerítésből egy színes, pozitív falat varázsoltak. 37 pozitív jelentéstartalmú szó került a kerítésre, amire így már öröm ránézni. Az április 28-ai ünnepélyes átadást egy sajtótájékoztató előzte meg, aminek a Charles Hotel – János Étterem adott otthont. Hogy mennyire lesz ünnepélyes az átadó, azt akkor még nem tudtuk, ugyanis erősen lógott az eső lába.

Meggyőződésem, hogy az emberek sokkal többet gondolkoznak a rossz dolgokon, a negatív üzeneteken, mint a pozitív dolgokról. A vízcsapból is a rossz hírek csöpögnek, és az ember sajnos egyre kevesebbet foglalkozik a széppel, a jóval, a derűssel, az örömtelivel. Tudjuk, hogy nem lehet megváltoztatni a világot, de valahol valakiknek el kell kezdeni.

–  mondta a sajtótájékoztatón Szabó Antal, a Poli-Farbe Kft. ügyvezető igazgatója.

A Színes Város Csoportot célja, hogy öröm legyen kimenni az utcára és próbáljunk meg pozitívabban gondolkozni. Ez a kezdeményezés akkor éri el a célját, ha az emberek megállnak a fal előtt és elgondolkoznak ezeken a szavakon, és a kifejezések értelmén. Nem sokat beszélünk a pozitív kifejezésekről, mert a negatív dolgoknak mindig nagyobb a hatása. Hátha ezzel valamit el tudunk érni.

– fejtette ki Flór Péter, a Színes Város Csoport főtitkára. A Színes Város Csoportot Megyeri András 2008-ban azzal a céllal alapította, hogy minél több kortárs, társadalmi kérdésekre reflektáló műalkotás szülessen Magyarország közterületein. A csoport az elmúlt években közel 40 falfelületet szépített meg, vagy újított fel országszerte. Flór Péter beszéde után a sajtótájékoztató résztvevői egyszerre özönlöttek ki a Hegyalja út – Mészáros utca sarkára, az időjárás ugyanis kegyes volt hozzánk, így megtekinthettük az utolsó ecsetvonásokat. Az immár színes és pozitív szavakkal teli falat Varga Antal, az I. kerület alpolgármestere, Szabó Antal, a Poli-Farbe Kft. ügyvezető igazgatója, és Kozák Danuta, többszörös olimpiai bajnok kajakozó adta át a nagyközönségnek.

Színes Város Csoport 2

Szabó Antal utolsó ecsetvonásai a fotósok gyűrűjében – a szerző felvétele

A Poli-Farbe igazgatója és Danuta is ecsetet ragadott, majd a remény szó felfestésének utolsó mozzanataival avatták fel a kerítést, melyen olyan kifejezések találhatóak, mint például haza, hűség, öröm, mosoly, barátság, győzelem.

Színes Város csoport 4

Kozák Danuta festi a pozitív falat – a szerző felvétele

Ennyi érdeklődőnek talán túl keskeny is volt a Hegyalja út járdája, de a pozitív szavak láttán talán az autósok is szíve is meglágyult, így nem dudálták le az utcáról olykor óvatlanul lelépő fotósokat. Kozák Danuta jelenlétével arra kívánta felhívni a figyelmet, hogy a sport is érték, és képes pozitív gondolatokat közvetíteni. A kajakos lány őszinte mosollyal pózolt a boldogság és a győzelem felirat mellett.

Színes Város Csoport

Kozák Danuta a pozitív fal előtt -a szerző felvétele

Kíváncsiságból megnéztem a Google Maps-ben, hogy is nézett ki korábban a szóban forgó fal, mely egyébként a MÁV tulajdonában van. Nos, igencsak lehangoló látványt nyújtott, így abszolút rá is fért a festés. Úgyhogy még több pozitív gondolatot és pozitív falat Budapestre!

Színes Város csoport 5

A pozitív fal a Hegyalja útról nézve – a szerző fotója

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top