+ Képzőművészet

Pályázat fiatal kurátoroknak egy kiállítás megálmodására

Takács Szilvia Az igazság szája (2008, részlet)

A pályázat alkalmával be kívánják vonni a hazai szakmai életbe a fiatal kurátorokat, akik ezáltal elkezdhetik munkakapcsolataik kiépítését és egyúttal gyakorlatot is szerezhetnek.

Az AMADEUS Művészeti Alapítvány és a cARTcspace and projects of contemporary art közösen pályázatot hirdet fiatal kurátorok számára.

Feladat: kortárs magyar képzőművészeti kiállítás tervezése és teljes körű megvalósítása az AMATÁR kiállítóterében 2015. június 16-i kezdettel, másfél hónapos nyitva tartással. A nyertes kurátor munkájához biztosítják a kiállítás teljes költségvetését, maximum 65 ezer forintot, és a munkát 80 ezer forintos ösztöndíjjal honorálák.A pályázatra 40 évnél fiatalabb kurátorok, művészeti szakemberek pályázatát várják egyénileg és csoportosan egyaránt.

A nyertes pályamunka megálmodóját 2015. június 16-án az AMATÁR-ban rendezett kiállítással egybekötött díjátadó keretében díjazzák. Az AMATÁR az óbudai AMADEUS Alkotóház mellett 2012 őszén kialakított 75 négyzetméteres modern felszereltségű kiállítótér, mely fiatal pályakezdő művészeknek, kurátoroknak és projekteknek biztosít megjelenési lehetőséget.

Célkitűzésük, hogy lehetőséget biztosítsanak fiatal magyar kurátorok és művészeti szakemberek számára kiállítás szervezésére. A pályázat alkalmával be kívánják vonni a hazai szakmai életbe a fiatal kurátorokat, akik ezáltal elkezdhetik munkakapcsolataik kiépítését és egyúttal gyakorlatot is szerezhetnek.

A koncepció lehet egyéni vagy csoportos kiállítás. A kiállítások kidolgozásánál figyelembe kell venni a megvalósíthatósági szempontokat (installálási lehetőségek, szállíthatóság, kiállítótér elhelyezkedése stb.). Az AMATÁR alaprajza az alábbi linkenmegtekinthető, illetve letölthető, fotódokumentáció a korábbi nyertes kiállításokról a PROGRAMJAINK menüpont alatt érhető el.

A KURÁTOR PÁLYÁZAT-okat az alábbi összetételű szakmai zsűri bírálja el:
Dr. Balogh Péter – AMADEUS Művészeti Alapítvány
Benkő Zsuzsanna – kArton Galéria
Hanka Nóra – Pepper Art Projects
Tóth Pál Sándor – cARTc

A pályázatról bővebben ezen a linken olvashatsz.

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top