+ Film

A legjobb filmklubok Budapesten

Ha szereted az igazán jó filmeket és fontos számodra, hogy egy meghatározó filmélmény után legyen lehetőséged megbeszélni a látottakat, na, akkor a filmklubokat neked találták ki.

Összegyűjtöttük a város legjobb közösségi filmezős programjait, hogy tudd merre érdemes elindulnod.

1. Frisco filmklub

A Frisco egy kis alternatív kocsma a Lendvay  és a Ráday utca között félúton a Mátyás király utcában, ahol havi rendszerességgel tartanak vetítéseket. Utána szervezett beszélgetés általában nincs, viszont a hely tökéletesen alkalmas arra, hogy egy nem arany árban mért fröccs mellett a haverokkal meg lehessen beszélni a látottakat.

Legközelebb, most vasárnap a nemrégiben elhunyt Günter Grass, Nobel díjas író, leghíresebb könyvéből, A Bádogdobból készült film lesz látható.
A belépés ingyenes.

További infok: https://www.facebook.com/events/684785434964218/

frisco
2. Auróra filmklub

A város egyik legmenőbb helye, jelenleg az Auróra. Rengeteg közösségi programjuk van a politikai vitaestektől kezdve, a hétvégi játszóházakig.

Szerencsére ők is rendszeresen tartanak filmes programokat. Legközelebb most vasárnap, amikor is kortárs rövidfilmeket vetítenek. Után lehetőség van az alkotókkal beszélgetni.
A belépés ingyenes.

További info: https://www.facebook.com/events/939762392725390/

3. Cortex, pszicho filmklub

Filmnézés és vita pszichológusokkal, filmesekkel. A pszichológia fő témái mentén választanak mindig egy filmet, melyeket a meghívott előadókkal közösen elemeznek ki.
A vetítés helye a Kazinczy utcai a Teslában van.

Legközelebb, április 23-án egy eredeti és meghökkentő történeten keresztül fognak beszélgetni az antiszociális személyiségről  és a pszichopátiáról a Falling Down című film segítségével. Az este meghívott vendégei Matuszka Balázs pszichológus és Kártpáti György filmkritikus.

További info: https://www.facebook.com/events/886315124761960/

falling-down-502135940ebf8
4. Godot filmklub

A Godot filmklub 2011 óta működik. Heti több alkalommal tartanak vetítéseket a Bartók Béla úton a Moha caféban. A filmek előtti bevezetőt, illetve a stáblista utáni beszélgetést, Reményi Róbert filmesztéta moderálja.

Legközelebb, április 20-án a „Tarr-válogatás” sorozat keretében, a rendező 60. születésnapja alkalmából a Családi Tűzfészek c. filmet vetítik.

Belépő: 600 Ft
(Bérlet: 4 000 Ft /10 tetszőleges alkalom)

További info: https://www.facebook.com/events/438082909701434/

5. Kinema Kolor

A Gozsdu udvar egyik üde színfoltjában, a Kolorban, minden vasárnap este, Kinema Kolor filmklubot tartanak. A szórakozóhely Vírus estjeihez – amelyeken hétről hétre más-más terület szakértője tart előadást a mindennapokat érintő témákról – kapcsolódó, de Magyarországon eddig nem forgalmazott vagy alig vetített filmeket mutatnak be.
Most vasárnap a francia: „Élet, amiről az angyalok” álmodnak című filmet mutatják be.

A belépés regisztrációhoz kötött, de ingyenes.

További info: https://www.facebook.com/events/1584843375089003/

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top