+ Design

Százéves házakat nézhetünk a hétvégén

Budapest100

Temetői séták, kerékpáros városnézés és templomkörutak is kísérik a százéves budapesti házak ünnepét, amelyhez szombaton és vasárnap számos program kapcsolódik városszerte.

Öt éve indult el a százéves fővárosi házakat bemutató Budapest100 programsorozat, így ebből az alkalomból ezúttal nemcsak az építésük, falavatásuk, vagy alapkőletételük centenáriumát idén ünneplő házakat „köszöntik”, hanem azokat is, amelyek 1911-1915 között készültek. Az önkéntesek, lokálpatrióták és a házukat szerető lakók összefogásával szerveződő civil programhoz számos kísérőrendezvény és tematikus séta, kiállítás is kapcsolódik.

Az idén 60 épületet lehet meglátogatni. Vezetett túrákon ismerhetik meg a résztvevők például több kerületben is a centenáriumukat ünneplő lakóházakat, templomokat, gyárépületeket, amelyekről érdekes, kevéssé ismert történeteket mesélnek majd a vezetők. A kísérőrendezvények között élő társasjátékot szervez például a Hosszúlépés civil szervezet, amely a Budapest100 legérdekesebb házait mutatja be egy interaktív, városismereti fejtörő segítségével. Ennek részvevői az eldugott rejtvényeket megfejtve fedezhetik fel a főváros évszázados épületeit. Lesz továbbá fényfestés a Horánszky 12. számú épületen, de számos előadás, beszélgetés, kiállítás, kerékpáros városnéző túra is kapcsolódik a rendezvényhez.

A helyszínekről és a részletes programokról a Budapest100 honlapján lehet bővebben tájékozódni.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top