+ Film

Joachim Trier a cannes-i versenyprogramban

A norvég Joachim Trier – aki egyébként távoli rokona a dán rendezőfenomén Lars von Trier-nek – legutóbb az Oslo, augusztus című filmjével az Un Certain Regard szekcióban versengett.

Joachim Trier Louder than Bombs című filmjét beválogatták az idei cannes-i versenyprogramba. Trier alkotása mellett Barbet Schroeder Amnézia című filmjének is Cannes-ban tartják a világpremierjét, tudatta csütörtökön a Vertigo Media.

Mostani, Louder than Bombs című, sokak szerint máris Oscar-esélyes alkotása a rendező első angol nyelvű filmje, olyan világsztárok főszereplésével, mint Jesse Eisenberg (Social Network – A közösségi háló, Szemfényvesztők, A hasonmás), Gabriel Byrne (Közönséges bűnözők, A halál keresztútján), Amy Ryan (Birdman, Hideg nyomon, Szupercella) és Isabelle Huppert (Szerelem, A zongoratanárnő).

gb-joachim-trier-onset-louderthanbombs-2014

Joachim Trier és Gabriel Byrne a Llouder than bombs forgatásán

A történet szerint egy híres háborús fotós (Huppert) halála után három évvel egy fotókiállítás alkalmából hosszú évek óta először találkozik a csonka család, a férj (Byrne) és két fia. Aztán egy családi titok felborítja mindannyijuk életét. A Louder than Bombs várhatóan decemberben kerül a magyar mozikba.

Interjú egy korábbi cannes-i részvétel apropóján:

Gálavetítésen (Special Screening) mutatják be Barbet Schroeder Amnézia című filmjét. Az Oscar-jelölt rendező, aki korábban olyan filmeket készített, mint A szerencse forgandó és az Egyedülálló nő megosztaná, hét év szünet után készített ismét játékfilmet.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top