+ Oktatás

A Wallenbergen keresztül bővül a Nemzeti Közszolgálati Egyetem

A másik jeles svéd embermentő,Valdemar Langlet emléke néhány éve már erre a sorsra jutott. Eltűnt a neve a főváros oktatási térképéről.

A Raoul Wallenberg Szakközépiskola és Szakiskola épületét egy kormányhatározatnak megfelelően úgy adják át a Nemzeti Közszolgálati Egyetemnek, hogy az gyakorlatilag az iskola megszűnését jelenti. Ezt írja az OS-nek eljuttatott közleményében – megdöbbenéssel értesülve a hírről – a Raoul Wallenberg Egyesület.

A döntés nemcsak az iskolába folyó pedagógiai munka és iskolaközösség végét jelenti, hanem azt is, hogy ezzel a svéd embermentő neve eltűnik Budapest oktatási térképéről, írják.

Raoul Wallenberg nevét továbbra is egy reprezentatív oktatási intézménynek kell viselnie, a jelenlegi tantestülettel, hiszen

ez szolgálná azt, hogy a magyar ifjúság megfelelően felvérteződjön a körükben egyre inkább újraéledő ordas eszmékkel szemben.

Meglátásuk szerint erre akkor van mód, ha az iskola jelenlegi struktúrájában, méretében egyben marad. Szerintük ez megoldható lenne egy most üresen álló fővárosi iskolaépület igénybevételével. Úgy vélik:

egy ilyen döntést megértéssel fogadnának Raoul Wallenberg tisztelői, az általa megmentett túlélők, valamint a hazai és nemzetközi közvélemény is.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top