+ Tánc

Táncosok foglalják el a Margit hidat

Góbi Rita

A Góbi Rita Társulat különleges akcióra készül április 29-én délután 4 órakor, amelyhez bárki csatlakozhat.

Tízperces táncakcióra készül a tánc világnapján, április 29-én délután 4 órakor a Margit híd déli járdáján a Góbi Rita Társulat, a Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakközépiskola, valamint a Dózsa György Gimnázium és Táncművészeti Szakközépiskola.

 A flashmob célja annak bemutatása, hogy a kortárs tánc nem csupán művészi önkifejezési eszköz, hanem olyan mozgásforma, amely nemtől és kortól függetlenül formában tart és a közérzetre is jó hatást gyakorol

– olvasható a szervezők által az MTI-hez eljuttatott közleményben.

A Pas-De-Bridge! Táncolj hídon! elnevezésű kezdeményezéshez bárki csatlakozhat április 29-én, nemtől, kortól és táncos képzettségtől függetlenül.

A táncakció ötletét 2014 júliusában az Ulm városa által szervezett kulturális projektmenedzseri tanfolyamon fejlesztette ki Bakk Ágnes, a társulat producere. A kéthetes képzés végén az oktatók 15 projektötletből négyet választottak ki, amelyek megvalósítását a Goethe Intézet is támogatja.

A projekt célja, hogy minden évben a tánc világnapján, elsősorban a Duna-menti városokban a táncos kedvűek egy 15 perces, hídon megrendezett táncos flashmob keretében hívják fel a figyelmet a kortárs táncra.

Elsőként Budapesten rendezik meg az akciót, de jövőre már Újvidék és Ulm is csatlakozik a megmozduláshoz. Az idei táncakciót a Góbi Rita Társulat, a Goethe Intézet és Ulm városa támogatja.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top