+ Tudomány

Elhunyt a természetes szülés legnagyobb szakértője

Sheila Kitzinger

Meghalt 86 éves korában Sheila Kitzinger amerikai antropológus, a természetes szülés, a csecsemőgondozás és kisgyermeknevelés szakértője. Több könyve magyarul is olvasható.

Meghalt 86 éves korában Sheila Kitzinger amerikai antropológus, a természetes szülés, a csecsemőgondozás és kisgyermeknevelés szakértője. Az antropológus, aki több mint 25 könyvet írt a természetes szülésről, szombaton hunyt el oxfordshire-i otthonában, rövid betegséget követően – közölte könyveinek kiadója, a Pinter & Martin. Az 1960-as és 1970-es években dolgozta ki a „szülési terv” koncepcióját azzal a szándékkal, hogy a várandós nőnek több szabadsága legyen saját szülése idején.

Területének úttörő jelentőségű szakembereként abban hitt, hogy a gyermek világra jövetelekor a figyelem középpontjában nem az egészségügyi személyzetnek, hanem az anyának kell állnia. A természetes és az otthonszülés aktivistájaként Sheila Kitzinger öt saját gyermekének otthon adott életet és úgy vélte, a bábák nyújtották neki a legnagyobb segítséget. Művei közül magyarul olvasható a Miért sír a baba? és A szülés árnyékában.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top