+ Építészet

Ezer lakosú kis faluba építik Európa legmagasabb felhőkarcolóját

európa legmagasabb

Az 1250 méteren fekvő kis romantikus településre tervezett karcsú üvegtorony a tervek szerint úgy olvadna a környezetébe, hogy tükröződő felületein visszaköszönnének a felhők, illetve a környező hegyek.

Áprilisi tréfa is lehetne, de nem az. Az alig ezer lelket számláló kis alpesi faluban, a svájci Vals területén 381 méter magas, 80 emeletes luxusszállodát építene Thom Mayne – írja a pto.hu.

Az amerikai sztárépítész cége a los angelesi Morphosis nyerte meg a svájci befektetők által kiírt pályázatot, akik rekordmagasságú luxusszállodát álmodtak a rönkházak közé és reményeik szerint 2019-re el is készülhet.

Az 1250 méteren fekvő kis romantikus településre tervezett karcsú üvegtorony a tervek szerint úgy olvadna a környezetébe, hogy tükröződő felületein visszaköszönnének a felhők, illetve a környező hegyek. A tervezőasztalnál ülve vagy a számítógépen a látványterveket nézegetve akár jó ötletnek is tűnhet, de a környék madárpopulációja és az útvonal légiközlekedése már nem biztos, hogy ezen a véleményen lesz.

És hogy milyen turisztikai vonzereje van a vidéknek, kiderül a pto.hu cikkéből.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top