+ Irodalom

10 középkori nyúlábrázolás, amelyen nem csokitojást osztogatnak

veszélyes

Van egy kis történetem a veszélyes nyúlról. A kilencvenes évek elején Szegeden jól lehetett fogni a jugoszláviai tévéadókat, így egyik hétvégén főzés közben rajzfilmet hallgattam angolul…

Van egy kis történetem a veszélyes nyúlról. A kilencvenes évek elején Szegeden jól lehetett fogni a jugoszláviai tévéadókat, így egyik hétvégén főzés közben rajzfilmet hallgattam angolul. Hogy honnan ez a jó szokásom, magam sem tudom. A rajzfilm ismétlődő címe megragadt a fülemben: Dangerous rabbit. Másnap tárcát kellett írnom a hétfői lapszámba, és semmi más nem jutott eszembe, mint hogy dangerous rabbit, az viszont egyfolytában. Ez is lett a címe: Veszélyes nyúl. Két ember párbeszéde arról, hogy ki, hol, merre látta a veszélyes nyulat, és annak csak a fantázia szab határt, hogy mitől veszélyes. A lent következő középkori ábrázolások bő tárházát adják annak, mitől lehet veszélyes egy nyúl. A képek a thepoke.co.uk oldalról származnak.

És még egy apróság: amikor a Balatonra költöztem, itt hallottam életemben először azt kifejezést, hogy veszélyes fák kivágása. Hogy mitől veszélyes egy fa? Nyilván ugyanattól, amitől egy nyúl. Már ha fantáziánk nem ismer határokat.

veszélyes veszélyes veszélyes veszélyes veszélyes veszélyes veszélyes veszélyes veszélyes

1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Mahir Kara szerint:

    Mitől veszélyes 1 fa? Például tudatlanságodtól! Vannak pl mérgező fák! Öreg, viharban törés, kidőlés veszélyesek, stb!

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top