Archív

Az örmény népirtásra emlékezik a System of A Down

System of A Down

Az örmény népirtás 100. évfordulója alkalmából, Wake Up the Souls (Ébreszd fel a lelkeket) című turnéval készül a világ egyik legjelentősebb metál csapata. Céljuk, hogy rábírják a török elnököt és parlamentet az örmény népirtás elismerésére.

Az örmény népirtás 100. évfordulója alkalmából, Wake Up the Souls (Ébreszd fel a lelkeket) című turnéval készül a világ egyik legjelentősebb metál csapata. Céljuk, hogy rábírják a török elnököt és parlamentet az örmény népirtás elismerésére.

A 20. század első népirtásának elismerése megerősítené azt a meggyőződést, hogy az emberiség képes megállítani önmaga elpusztítását. Fel akarjuk hívni a figyelmet arra, hogy népirtások még mindig történnek.

– fogalmazott Serj Tankian, a csapat frontembere korábban a Rolling Stone magazinnak adott interjúban.

Örményország szerint az Oszmán Birodalom 1915-ben népirtást követett el azzal, hogy megölt mintegy 1,5 millió örményt. Törökország nem ismeri el, hogy az örmények tervezett kiirtásáról lett volna szó, és 500 ezer örmény haláláról beszél, akik Ankara szerint harcok során vagy éhínség miatt vesztették életüket. Világszerte 20 állam, köztük Oroszország is népirtásnak tartja az örmények elleni mészárlást.

A System of A Down tervei szerint a turné koncertjeit világszerte élőben követhetik a rajongók a neten livestreaming segítségével. A turné április 6-án hétfőn a kaliforniai Inglewoodban indul, ezt követően európai állomások – London, Köln, Lyon, Brüsszel, Amszterdam, Moszkva – következnek, majd a System of A Down április 23-án első ízben lép fel Jerevánban, az örmény fővárosban.

Az örmény származású zenészekből álló System of A Down elképesztő népszerűségnek örvend Örményországban, de Törökországban is vannak rajongói. Még ott sem játszottak és a mostani turnén sem fognak. Tankian azt mondta, ők megpróbálták, de az ankarai kormány engedélyére volt szükség, amelyet csak akkor kaptak volna meg, ha ott tartózkodásuk során nem beszélnek a népirtásról.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top