+ Film

Magyar kultúr sci-fi Laár Andrással és Erdei Zsolttal

Lámpagyújtogatók

Április 22-én, a Föld napján kerül bemutatásra a Lámpagyújtogatók című magyar kultúr sci-fi. A filmben 42 hazai híresség szólal meg.

Nemrégiben rádiójelek érkeztek az Androméda-ködből. Válaszul pedig Dr. Százados Miklós rendezésében 42 (!) ismert és elismert honfitársunk fogalmazta meg közel két órában azokat a mindenki számára fontos vezérgondolatokat, amelyek mentén mi emberek az életünket éljük és megéljük. A Lámpagyújtogatók a valaha készített legszövevényesebb és legmélyebb mélyinterjú füzér; formabontó és egyedi, a realitás és a fikció határán egyensúlyozó izgalmas filmszerű kerettörténettel.

A Cinema City Magyarország, a WestEnd City Center és a Ustream jóvoltából a WestEnd ad helyet annak a nagyszabású ingyenes eseménynek, amely során útjára indítják az emberiség üzenetét, ezután pedig az ország összes érdeklődőjének a mozikban bemutatják a világ első kultúr sci-fijét; a Lámpagyújtogatók című filmet. A kultúr sci-fi egy alulról építkező, apolitikus társadalmi motivációs film; a tervek szerint a Ustream segítségével élő adásban egy időpontban országosan mind a 20 Cinema City mozi és a programhoz csatlakozó többi mozi összekapcsolásával kerülhet bemutatásra a Föld lakói számára is. Április 22-én 19:00 órától a WestEndből, mint központi helyszínről közvetítik a történelmi pillanatokat. Az ősbemutatóra meghívást kaptak a film főszereplői is, közülük az est során sokan színpadra is lépnek. Az alkotók ebben a formában egyszeri és megismételhetetlen országos közösségformáló szellemi élményt ígérnek. A film bemutatója előtti premier eseményt az Origó és a partnerként jelentkező portálok élő adásban közvetítik; a film ezt követően csak a mozikban tekinthető meg.

„A Lámpagyújtogatók az emberi(es)ség nagy filmje; a mai Magyarország legkülönlegesebb összefogása; új világokat szólít meg. Ha valaki az emberi létről egyetlen, mindent összegző filmet akar látni: ez legyen az” – mondja el Százados Miklós, a film rendezője. A szervezők várják mindazok támogatását, akik segíteni tudnak abban, hogy a film útra bocsájtása minél jobban beragyoghassa a fölénk boruló sötét világűrt. „Üzenjünk együtt az Andro-médiának; gyertek és legyünk ott minél többen a Lámpagyújtogatók Napján! Az eseményre a www.facebook.com/Lampagyujtogatok oldal likeolásával és megosztásával lehet jelentkezni” – hívja fel a figyelmet a rendező.

A filmet szűk körű baráti összefogással, állami támogatás nélkül Százados Miklós rendezte, Bognár Tamás és Szathmári Tamás operatőri segítségével és Csáky Zsadány együttműködésével. A képi utómunkákban Kádas Péter segített, a fényelésben pedig Varga Zsolt Iván állt rendelkezésükre. A zene Fodor Dávid és Takáts Eszter, valamint Hosszú Attila munkája.

A filmben olyan hírességek szólalnak meg, mint Erdei Zsolt, Lukács László, Laár András, Péterfy Bori, Növényi Norbert, Karafiáth Orsolya, vagy Dombóvári István.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top